Recipes

More

Steamed Tandoori Whole Chicken with Noodles Rice Recipe

Steamed Tandoori Whole Chicken with Noodles Rice Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    4

Ace your weekend game by making this Tandoori Steamed Whole Chicken with Noodles Rice. This delectable food combination has a pleasingly rich flavor and will make you crave more. Serve this magical meal at your family dinner with a glass of Coca-Cola and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Steamed Tandoori Whole Chicken:
Ingredients for Rice Noodles:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take whole chicken and prick it with fork.

2 .
In a bowl add oil, tandoori masala, yogurt, ginger garlic paste, lemon juice and mix well.

3 .
Pour the prepared marinade over whole chicken and marinate it well. marinate the chicken for half hour.

4 .
Now deep fry the marinated whole chicken until light golden in color.

5 .
Now steam the chicken for 1 hour. Your Juicy and Tender Steamed Tandoori Whole Chicken is ready.

6 .
In another pot heat water, oil, and salt and bring it to a boil. Add noodles and boiled them until fully done. Strain through cold water and set aside.

7 .
In a pan heat oil and add capsicum, carrot, cabbage, soy sauce, chili sauce, 1/2 tsp of salt, garlic powder, black pepper and saute for a minutes. Set aside.

8 .
In a wok heat oil and add garlic, saute for a minute. Now add rice, black pepper, salt, oregano, sautéed vegetables, boiled noodles and toss well over high flame for a minute.

9 .
Your Noodles Rice are ready. Serve with Steamed Tandoori Whole Chicken and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سٹیم تندوری چکن بنانے کے لئے ثابت چکن لے کر اس پر کانٹے سے نشان لگائیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں کھانے کا تیل، تندوری مصالحہ، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ اورلیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر اس میرینیڈ کو ثابت چکن پر ڈالیں اور آدھے گھنٹے کے لئے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
پھر فرائی کئے ہوئے چکن کو ایک گھنٹے کے لئے سٹیم کر لیں۔مزیدار سٹیم تندوری چکن تیار ہے۔

6 .
نوڈلز رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی،کھانے کا تیل اور نمک گرم کرکرکے ابال لیں۔اب اس میں نوڈلز ڈال کر اچھی طرح پکنے تک ابال لیں۔ اب ٹھنڈے پانی میں چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں شملہ مرچ، گاجر، بند گوبھی، سویا سوس، چلی سوس،آدھا چائے کا چمچ نمک، لہسن پاؤڈر اور کالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تکپکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اب ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں چاول، کالی مرچ، نمک، اوریگانو، ابلی ہوئی سبزیاں اور نوڈلز ڈال کر ایک منٹ کے لیے تیز آنچ پر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
نوڈلز رائس تیار ہیں۔سٹیم تندوری چکن کے ساتھ سر و کریں۔

Recipe Tips