Recipes

More

Steamed Chicken In Banana Leaf With Sambal Sauce

Steamed Chicken In Banana Leaf With Sambal Sauce

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Research Content

Steamed Chicken in banana leaf a simple recipe with full of aroma. Steamed Chicken in banana leaf is a healthy meal option and adding a burst of spice with Sambal Sauce. Give this recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix garlic, coconut milk, lemon juice, lemon zest, red chilies, coriander, salt and cumin seeds.

2 .
Place deep cuts on chicken, marinate chicken in it and keep in fridge for two hours at least.

3 .
Place marinated chicken on banana leaf and drizzle remaining marination mixture on it.

4 .
Wrap chicken in banana leaf, tie with thread and steam for one hour. Your chicken is ready.

5 .
In a pan heat olive oil add onion, tomatoes and garlic. Then add black pepper, salt, turmeric, red chili, green chili, coriander, peanuts, half cup water and cook for 10 minutes.

6 .
Add the cooked mixture in a grinder and grind until you get a thick consistency paste. Your sambal sauce is ready.

7 .
Tasty Steam chicken in banana leaf is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں لہسن، ناریل کا دودھ، لیموں کا رس، لیموں کا چھلکا، لال مرچیں، دھنیا، نمک اور ذیرہ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب چکن کو کٹ لگا کر تیار کئے ہوئے مکسچر میں اچھی طرح میرینیٹ کر لیں اور دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

3 .
پھر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو کیلے کے پتوں پر رکھیں اور بچی ہوئی میرینیشن اس پر ڈال دیں۔

4 .
اب اس چکن کو کیلے کے پتوں میں بند کر کے دھاگے سے باندھدلیں اور ایک گھنٹے کے لئے سٹیم کر لیں۔

5 .
ایک پین میں زیتون کا تیل گر م کر کے پیاز، ٹماٹر اور لہسن ڈالیں۔پھر اس میں کالی مرچ، نمک، ہلدی، لال مرچ، سبز مرچ، دھنیا، مونگ پھلی اور آدھا کپ پانی ڈال کر دس منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر پکا ہوا مکسچر گرینڈر میں اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔

7 .
مزیدار سٹیم چکن ان بنانا لیف یسپی تیار ہے۔

Recipe Tips