Running out of time? Try out this quick yet mouth watering indulgence Special Tawa Keema Recipe. This Tawa Special Chicken Keema Recipe is time-saving Ramzan Recipe and is a delicate pick for Sehri with Paratha. Give this Ramzan Recipe a try and share your thoug ...
Read More
Running out of time? Try out this quick yet mouth watering indulgence Special Tawa Keema Recipe. This Tawa Special Chicken Keema Recipe is time-saving Ramzan Recipe and is a delicate pick for Sehri with Paratha. Give this Ramzan Recipe a try and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken mince
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1 tsp Crushed red pepper
  • 1 tbsp Fenugreek leaves (dried)
  • 1 tbsp Crushed coriander
  • 1 tsp Turmeric
  • 1 tsp Garam masala
  • 1/2 cup Oil
  • 20g Butter v 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 2 Onion (chopped)
  • 6 Tomatoes (chopped) v 4 Green chilies (chopped)
  • 10g Mint leaves (chopped)
  • 10g Coriander leave (chopped)
  • Directions:
  • In a flat pan heat oil.
  • Add mince, garlic, onion, tomatoes, green chilies, coriander leaves, mint leave, salt, red chili powder, crushed chili, fenugreek leaves, coriander, garam masala, turmeric and cook it for 8 to 10 minutes.
  • Add half cup of water and let it simmer for 5 to 7 minutes on low flame.
  • Cook it well and add butter in it.
  • Garnish it with chopped coriander leaves, tomatoes and green chilies.
  • Your tawa qeema is ready to serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
چکن قیمہ 700گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کٹی لا ل مرچ 1چائے کا چمچ
خشک میتھی کے پتے 1کھانے کا چمچ
کٹا ہو ادھنیا 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچv
گرم مصالحہ 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل آدھا کپ

ترکیب:
ایک فلیٹ پین میں کھانے کا تیل گرم کریں۔
اب اس میں چکن قیمہ، لہسن، پیاز، ٹماٹر، ہری مرچیں، دھنیے کے پتے،پودینے کے پتے، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لا ل مرچ، میتھی، دھنیا، گرم مصالحہ اور ہلدی ڈال کر آٹھ سے دس منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں پانی ڈالیں اور پانچ سے سات منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
اب اس میں مکھن ڈالیں اور اچھی طرح پکائیں۔
دھنیے کے پتے، ہری مرچیں اور ٹماٹروں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *