Another Tawa Series Recipe. Try out this Special Tawa Kabab Recipe in Ramzan. This Special Tawa Kabab has tempting taste and is best for Iftar menu. Try out and share your experience with us. ...
Read More
Another Tawa Series Recipe. Try out this Special Tawa Kabab Recipe in Ramzan. This Special Tawa Kabab has tempting taste and is best for Iftar menu. Try out and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 600g Chicken Mince with Fats
  • Salt to Taste
  • 1 Tsp Turmeric Powder
  • 1 Tbsp Red Chili Powder
  • 1/2 Tsp Carom Seeds
  • 1 Tbsp Ginger Garlic Paste
  • 1 Tbsp Mint Leaves (Chopped)
  • 4 Green Chilies (Chopped)
  • 1 Tsp Garam Masala Powder
  • 1 Tbsp Cumin Powder
  • 2 Onion (Chopped)
  • 1 Tbsp Coriander Leaves (Chopped)
  • 1 Tbsp Crushed Red Chili
  • 1 Tbsp Coriander Powder
  • Directions:
  • In a bowl add take mince and add salt, turmeric, red chili powder, crushed chili, carom seeds, garam masala, coriander powder, onion, coriander leave, green chilies, mint and ginger garlic paste.
  • Mix them well, grease your hand with oil to make kabab.
  • Take wooden skewer and thread kebabs onto skewers.
  • In a flat pan heat oil and fry kabab.
  • Cover the lid and let it simmer for 3 to 4 minutes.
  • Turn kebabs, cover the lid and let it simmer again for 2 to 3 minutes.
  • Garnish with coriander leaves and chicken kabab are ready to serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

12 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
چکن قیمہ 600گرام
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
اجوائن آدھا چائے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
پودینہ 1کھانے کا چمچ
ہری مرچیں 4عدد
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
چوپڈ پیاز 2عدد
چوپڈ دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں قیمہ، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچ، اجوائن، گرم مصالحہ، دھنیا پاؤڈر، پیاز، دھنیے کے پتے، ہری مرچیں، پودینہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اپنے ہاتھوں پر آئل لگا کر لکڑی کی سیخ پر کباب بنائیں۔
پھر ایک توے پر کھانے کا تیل گرم کر کے اس پر کبا ب رکھیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر تین سے چار منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
اب ڈھکن اٹھا کر کباب کی سائیڈیں پلٹ لیں اور دوبارہ ڈھکن سے ڈھانپ کر دو سے تین منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
سپیشل توا کباب تیار ہیں دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

12 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *