Special Mutton Roast Recipe has finger licking taste and appetizing aroma. This Foil Roast best to have in Eid Lunch. Save this video then make it to attract your guests. Don't forget to share your experience with us. ...
Read More
Special Mutton Roast Recipe has finger licking taste and appetizing aroma. This Foil Roast best to have in Eid Lunch. Save this video then make it to attract your guests. Don't forget to share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1kg Mutton (leg/bong)
  • 1 cup Yogurt
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1 tbsp Green chilies paste
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Food color (yellow)
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Mace Powder
  • 1/2 tsp Nutmeg
  • 1 tsp Black cardamom powder
  • 3 tbsp Prune water
  • 1 tsp Mustard paste
  • 1 tbsp Caper powder
  • 1 cup vinegar
  • Direction:
  • In a bowl dip mutton in vinegar for two hours.
  • Then fry mutton and let it cool.
  • In a bowl add yogurt, salt, red chili powder, green chilies paste, ginger garlic paste, food color, cumin powder, mace, nutmeg, cardamom powder, prune water, mustard paste, caper powder and mix well.
  • Add mutton in it and marinate for 4 to 6 hours.
  • Wrap mutton pieces in aluminum foil separately.
  • Steam for one hour in a steamer.
  • Your mutton foil roast is ready to serve.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

1 hour 15 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
مٹن 1کلو
دہی 1کپ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہری مرچوں کا پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پیلا کھانے کا رنگ آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
جاوتری پاؤڈر 1چائے کا چمچ
جائفل آدھا چائے کا چمچ
کالی الائچی 1چائے کا چمچ
آلو بخارا 3کھانے کے چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1چائے کا چمچ
سرکہ 1کپ

ترکیب:
ایک باؤل میں مٹن اور سرکہ کو دو گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب مٹن کو فرائی کر لیں اور ٹھندا ہونے دیں۔
پھر ایک باؤل میں دہی، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہری مرچوں کا پیسٹ، ادرک لہسن پیسٹ، پیلا کھانے کا رنگ، ذیرہ پاؤڈر، جاوتری، جائفل، الائچی پاؤڈر، آلو بخار ا اور مسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس میں مٹن ڈال کر چار سے چھ گھنٹے کے لئے میرینیشن کر لیں۔
پھر مٹن پیسیز کو فوائل پیپر میں بند کر لیں۔
اب سٹیمر میں ایک گھنٹے کے لئے سٹیم کر لیں۔
مٹن فوائل روسٹ تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

1گھنٹہ پندرہ منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *