Recipes

More

Special Mutton Haleem Recipe

Special Mutton Haleem Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    6

Research Content

Eid Special Mutton Haleem Recipe. Many requested us to make Daleem Recipe, here it is to try out. Add this Daleem Reicpe to your Eid Menu list and tell us how do you like the recipe.


 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl sock rice, wheat and all lentils for two hours.

2 .
In a pan add socked rice, wheat, lentils and 2-liter water. Add salt and turmeric in it and let it cook on low flame for 20 to 25 minutes until all the ingredients gets tender.

3 .
When it gets cold grind all them well and make a paste.

4 .
In a separate pan add 4 to 5 cups of water and add muton, salt, whole spice and turmeric in it. Let it cook for 30 to 35 minutes until meat gets fully cooked and then shred the meat.

5 .
In a pan heat oil then add onion, cumin seeds, ginger garlic paste and cook until light brown.

6 .
Add shredded meat, salt according to taste, red chili powder, turmeric, cumin powder, coriander powder and cook for 2 to 3 minutes.

7 .
Add grinded mixture, two cups of water and mix well with wooden spoon on low flame. Cook for 7 to 8 minutes more.

8 .
Add freshly squeezed lemon juice in it and your dish is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چاول اور تمام دالیں دو گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں بھگوئے ہوئے چاول، گندم، دالیں اور دو لیٹر پانی ڈالیں۔پھر اس میں نمک اور ہلدی ڈال کر ہلکی آنچ پر بیس سے پچیس منٹ کے لئے پکنے دیں اور تمام اجزاء کو گلنے دیں۔

3 .
جب دالیں ٹھنڈی ہوجائیں تو اچھی طرح گرینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔

4 .
اب ایک دوسرے باؤل میں پانی، مٹن، نمک، ثابت مصالحے اور ہلدی ڈال کر تیس سے پنتیس منٹ کے لئے اچھی طرح پکائیں اور مٹن کو باریک کاٹ لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل، پیاز، ذیرہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں باریک کٹا ہو ا مٹن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔

7 .
پھر اس میں گرینڈ کیا ہوا مکسچر اور پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر اچھی طرح لکڑی کے چمچ سے مکس کریں۔اب سات سے آٹھ منٹ کے لئے اور پکائیں۔

8 .
مزیدار مٹن حلیم ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More