Coming up with unique idea. Special Crunchy Egg Fingers are going to be your Kids Next favorite. Try making this soft inside and crunchy outside finger-licking Special Crunchy Egg Fingers in Iftari and share your thoughts with us. ...
Read More
Coming up with unique idea. Special Crunchy Egg Fingers are going to be your Kids Next favorite. Try making this soft inside and crunchy outside finger-licking Special Crunchy Egg Fingers in Iftari and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 8 Eggs
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 4-5 tbsp Shredded chicken
  • 2 tbsp Spring onion
  • For coating:
  • 1/2 cup Flour
  • 1/2 cup Corn flour
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Red chili flakes
  • 1/2 tsp Mix herbs
  • Cold water as required
  • Bread crumb (for coating)
  • Corn flakes (for coating)
  • Directions:
  • In a bowl add egg, salt, black pepper, red chili powder and whisk it well.
  • Grease the pan and pour the egg mixture in it and put the pan in a steamer.
  • Cover the kid and cook on medium flame for 4 to 5 minutes.
  • Open the lid and add shredded chicken, spring onion in egg mixture.
  • Again, cover the lid and cook for a minute.
  • Take it out from steamer and let it cool.
  • Cut it into strips.
  • Coating directions:
  • In a bowl add flour, corn flour, salt, red chili flakes, mix herbs and mix it well.
  • Gradually add cold water and make a thick batter.
  • In another bowl mix bread crumbs and crushed corn flakes together.
  • Now take one egg finger, dip and coat well in flour batter than coat it well with bread crumb and corn flakes.
  • Heat oil in a pan and fry the fingers until golden brown.
  • Serve with ketchup.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
انڈے 8عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
باریک کٹا ہوا چکن 4-5کھانے کے چمچ
ہرا پیاز 2کھانے کے چمچ
کوٹنگ کے اجزاء:
میدہ آدھا کپ
کارن فلار آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچ آدھا چائے کا چمچ
مکس ہربز آدھا چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
بریڈ کرمز کوٹنگ کے لئے
کارن فلیکس کوٹنگ کے لئے

ترکیب:
ایک باؤل میں انڈے، نمک، کالی مرچ اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک پین کو آئل سے گریس کریں اور اس میں ایگ مکسچر ڈالیں۔
اب اس ایگ مکسچر والے پین پر فوائل پیپر لگا کر اس کو سٹیمر میں رکھ دیں اور درمیانی آنچ پر چار سے پانچ منٹ کے لئے سٹیم کر لیں۔
پھر اس پین میں باریک کٹا ہوا چکن، ہرا پیاز، ڈال کر دوبارہ فوائل پیپر لگائیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دس سے بارہ منٹ کے لئے سٹیم کر لیں۔
اب اس کرنچی ایگ کو پین سے نکال لیں اور لمبیفنگرزمیں کاٹ لیں۔
کوٹنگ ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، کارن فلار، مکس ہربز، نمک اور کٹی لا ل مرچ ڈال کر مکس کریں اور تھوڑا تھوڑا کر کے ٹھنڈا پانی ڈالیں اور مکس کرتے جائیں۔ اب کٹی ہوئی لمبی فنگرز کو فلار بیٹر اور کارن فلیکس میں کوٹ کر لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ایگ فنگرز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
سپیشل کرنچی ایگ فنگرز تیار ہیں کیچپ کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *