Special Chicken Egg Roll Recipe is tempting to have with Khati Meethi Homemade Imli Ki Chutney Recipe. Give this savory Special Chicken Egg Roll Recipe a try in this Ramzan and share your feedback with us. ...
Read More
Special Chicken Egg Roll Recipe is tempting to have with Khati Meethi Homemade Imli Ki Chutney Recipe. Give this savory Special Chicken Egg Roll Recipe a try in this Ramzan and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 & 1/2 cup Chicken (boiled & shredded)
  • 4 Eggs (boiled)
  • 1 cup Spring onion (chopped)
  • Salt to taste
  • 1 tsp Black pepper
  • 1 tsp White pepper
  • 1/2 tsp Mustard paste
  • 1 tsp Soya sauce
  • 1-2 tsp Chili sauce
  • 1 tsp Garlic powder
  • Ingredients for Tamarind Sauce:
  • 4 cup Tamarind Pulp (soaked in the 3 cups of water for 1 hour)
  • 1 cup water 20 Date Palm (Seedless)
  • Salt to Taste
  • 1 Tsp Chaat Masala
  • 1 Tsp Red Chili Powder
  • 1 Tsp Ginger Powder
  • 1 Tsp Crushed Red Chili
  • 1-1/2 cup Jaggery Powder
  • Directions:
  • In a bowl mix all the ingredients well.
  • Fill the filing in roll patti and make rolls.
  • Heat oil in a pan and deep fry the rolls until golden brown.
  • Can be freeze in a zip lock bag for up to 2 weeks.
  • Direction for Tamarind Sauce:
  • In a large skillet add tamarind pulp, water and date palm and cook it for 15-20 minutes.
  • Now a blender to blend it, after blending add salt, chaat msala, red chili powder, ginger powder, red chili crushed, sugar, Jaggery Powder and cook it for 12-15 minutes on medium flame.

Preparation Time:

15 – 20 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
باریک کٹا ہوا چکن 1اور آدھا کپ
ابلے انڈے 4عدد
چوپڈ ہرا پیاز 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
مسٹرڈ پیسٹ آدھا چائے کا چمچ
سویا ساس 1چائے کا چمچ
چِلی ساس 1-2چائے کے چمچ
ادرک پاؤڈر 1چائے کا چمچ
املی ساس اجزاء:
املی کا گودا 4کپ
پانی 1کپ
گھٹلی کے بغیر کھجوریں 20عدد
نمک حسبِ ذائقہ
چاٹ مصالحہ 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ادرک پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
چینی 1کپ
شکر 1اور آدھا کپ

ترکیب:
ایک باؤل میں تمام اجزاء ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب رول پٹی میں فلنگ ڈال کر رول بنا لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں رولز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
املی ساس ترکیب:
ایک بڑے پین میں املی کا گودا، پانی اور گھٹلی کے بغیر کھجوریں ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس چٹنی کو اچھی طرح بلینڈر میں بلینڈ کریں۔
پھرا س میں نمک، چاٹ مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر، ادرک پاؤڈر، کٹی لال مرچ، چینی اور شکر ڈال کر درمیانی آنچ پر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *