Smokey grilled burger recipe, a flawlessly grilled juicy chicken fillet topped with lip-smacking burger sauce is one delicious combo. Smoky grilled burger recipe is worth trying if you’re a true burger lover. Give try to this recipe and let us know how it turned out. ...
Read More
Smokey grilled burger recipe, a flawlessly grilled juicy chicken fillet topped with lip-smacking burger sauce is one delicious combo. Smoky grilled burger recipe is worth trying if you’re a true burger lover. Give try to this recipe and let us know how it turned out.
Less Content
  • Smokey Grilled Burger
  • Ingredients for chicken marination:
  • Chicken fillets 6-7
  • Salt to taste
  • Black pepper powder 1/4 tsp
  • Oregano 1 tsp
  • Oil 1 tbsp
  • Ingredients for coleslaw:
  • Carrots (julienne) 1 cup
  • Red cabbage (shredded) 1 cup
  • Mayonnaise 1/2 cup
  • Salt to taste
  • White pepper 1/2 tsp
  • Balsamic vinegar 1/2 tbsp
  • Ingredients for burger sauce:
  • Mayonnaise 1/2 cup
  • Dijon mustard 1 tbsp
  • BBQ sauce 2 tbsp
  • Worcestershire sauce 1/2 tbsp
  • Salt to taste
  • Black pepper powder 1/2 tsp
  • Red chili flakes 1 tbsp
  • Sweet chili sauce 1 tbsp
  • Ingredients for assembling:
  • Ice berg (as required)
  • Burger sauce (as required)
  • Tomatoes (as required)
  • Jalapenos (as required)
  • Cheese slice (as required)
  • Grilled fillets (as required)
  • Coleslaw (as required)
  • Burger bun (as required)
  • Directions for chicken manrination:
  • Take chicken fillets and cut thin slices as possible.
  • In a bowl mix oil, salt, pepper, oregano and marinate chicken fillets in it for 15 to 20 minutes at least.
  • Grease a grill with oil and cook marinated chicken fillets for 4 minutes at least from both sides.
  • When cooked properly remove from grill and set aside.
  • Directions for coleslaw:
  • In a bowl mix mayonnaise, salt, white pepper and balsamic vinegar.
  • Add carrot, red cabbage and mix well. Your coleslaw is ready, set aside.
  • Directions for burger sauce:
  • In a bowl add mayonnaise, Dijon mustard, bbq sauce, Worcestershire sauce, salt, black pepper, chili flakes and sweet chili sauce. Mix it well and your burger sauce is ready.
  • Assembling:
  • Take burger bun, add coleslaw, grilled chicken, ice burg, tomatoes, jalapeno and cheese slices.
  • Drizzle prepared burger sauce on top, cover it with bun and your burger is ready.
  • Serve with fries and enjoy tasty smoky grilled burger.
  • Preparation time: 15-20 minutes
  • Cooking time: 25-30 minutes
  • Serving: 3-4 persons

سموکی گرِلڈ برگر ریسپی
چکن میرینیشن بنانے کے اجزاء:
چکن فلٹس 6-7عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چوتھائی چائے کا چمچ
اوریگانو 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
کول سلا بنانے کے اجزاء:
گاجریں 1کپ
سرخ گاجریں 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
بالسا مک سرکہ آدھا کھانے کا چمچ
برگر سوس بنانے کے اجزاء:
مایونیز آدھا کپ
ڈیجن سوس 1کھانے کاچمچ
باربی کیو سوس 2کھانے کے چمچ
ووسٹر شائر سوس آدھا کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
سویٹ چِلی سوس 1کھانے کا چمچ
اسمبلنگ:
بند گوبھی حسبِ ضرورت
برگر سوس حسبِ ضرورت
ٹماٹر حسبِ ضرورت
جیلپینو حسبِ ضرورت
چیز سلائس حسبِ ضرورت
گرِلڈ فلٹس حسبِ ضرورت
کول سلا حسبِ ضرورت
برگر بن حسبِ ضرورت
چکن میرینیشن بنانے کی ترکیب:
چکن فلٹس لے کر ان کو کٹ لگائیں۔
اب ایک باؤل میں کھانے کا تیل، نمک، کالی مرچ اور اوریگانو ڈال کر چکن فلٹس کو اس میں پندرہ سے بیس منٹ میرنیٹ کر لیں۔
پھر گرِل کو آئل لگائیں اور چکن فلٹس کو چار منٹ دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
کول سلا بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، نمک، سفید مرچ اور بالسامک سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب گاجریں اور سرخ بند گوبھی ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔
برگر سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، ڈیجن سوس، باربی کیو سوس، ووسٹر شائر سوس، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچ اور سویٹ چِلی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، برگر سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک برگر بن لیں اس پر کول سلا، گرِلڈ چکن، بند گوبھی، ٹماٹر، جیلپینو اور چیز سلائس رکھیں۔
اب اس پر تیار کی ہوئی سوس ڈالیں اور دوسرے برگر بن سے ڈھک دیں۔
مزیدار برگر تیار ہے فرائز کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *