Sizzling Chicken Shashlik Recipe | Restaurant Style Chicken Shashlik

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Sizzling chicken shashlik a very easy and tempting recipe you would love to eat. Lip-smacking gravy loaded with chicken chunks and veggies with some sizzle is a fancy meal we all love. Do give this sizzling chicken shashlik a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut the chicken into thin slant sheets.

2 .
In a bowl add chicken, egg, cornstarch, salt, black pepper, oil, and ginger garlic paste. Mix well and set aside for 20-30 minutes.

3 .
Deep fry the chicken pieces until light golden brown and set aside.

4 .
In pan sauté vegetables, including capsicum, onion and tomatoes for 2-3 minutes and set aside.In the same pan add some oil, sauté chopped garlic.

5 .
When garlic starts to turn brown add ketchup, hot sauce, Oyster sauce, soy sauce, vinegar, red chilli flakes, salt, black pepper, and sugar. When it starts to bubble, add water as required and let it cook for 5 to 6 minutes, once the gravy starts to thicken, add fried chicken and sautéed vegetables. Mix and let it cook for 4-5 minutes. Add Slurry as required.

6 .
Heat the hot plate on the stove and pour the prepared chicken shashlik on the hot plate and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن کو باریک پٹیوں میں کاٹ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں چکن، انڈے، کار ن سٹارچ، نمک، کالی مرچ، کھانے کا تیل اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور بیس سے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر چکن کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں سبزیاں، پیاز اور ٹماٹر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔پھر اسی پین میں تھوڑا کھانے کا تیل اور لہسن ڈال کر بھون لیں۔

5 .
جب لہسن براؤن ہونا شروع ہوجائے تو اس میں کیچپ، ہاٹ سوس، اوسٹر سوس، سویا سوس، سرکہ، کٹی لال مرچ، نمک، کالی مرچ، چینی اور پانی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔جب گریوی گاڑھی ہونا شروع ہوجائے تو اس میں فرائی کیا ہوا چکن اور بھنی ہوئی سبزیاں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

6 .
اب چولہے پر ہاٹ پلیٹ کو گرم کریں اور تیار کیا ہوا شاشلک اس پر ڈال کر گر م گرم سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW