Chicken Manchurian: Crispy chicken chunks coated in silky smooth gravy with sizzling effect is the best Chicken Manchurian you’ll have. The perfect balance of spices makes it lip smacking. Give this Sizzling chicken Manchurian recipe a try and share your feedback with us. ...
Read More
Chicken Manchurian: Crispy chicken chunks coated in silky smooth gravy with sizzling effect is the best Chicken Manchurian you’ll have. The perfect balance of spices makes it lip smacking. Give this Sizzling chicken Manchurian recipe a try and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for chicken:
  • 1/2 kg Chicken cubes boneless
  • 4 tbsp All-purpose flour
  • 1 Egg
  • Salt to taste
  • 1 tsp White pepper
  • 2 tbsp Oil
  • Ingredients for sauce:
  • 2 tbsp Oil
  • 1 tbsp Garlic
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 1 & 1/2 cup Ketchup
  • 4 tbsp Vinegar
  • 2 tbsp Soy sauce
  • 2 tbsp Worcestershire sauce
  • Corn flour as needed
  • 5-6 Whole red chilies
  • 1 tbsp Black pepper powder
  • Salt to taste
  • 2 cups Water
  • 1 tbsp Chili sauce
  • Spring onion (for garnish)
  • Directions for chicken:
  • In a bowl add chicken cubes, flour, egg, salt, white pepper and oil. Mix well and marinate for 15 to 20 minutes.
  • Deep fry marinated chicken on low medium heat until light golden brown. Take it out and set aside.
  • Directions for sauce:
  • In a pan heat oil, sauté garlic and whole red chilies in it for a minutes.
  • Then add vinegar, ketchup, salt, black pepper, chili flakes, soy sauce, worcestershire sauce, chili sauce and mix for 2 minutes.
  • Then add chicken cubes, water and cook for 3 minutes. Add corn flour dissolved in water and cook until you reach your desired consistency.
  • Now heat up a hot plate and brush it with butter. Add prepared chicken Manchurian in it.
  • Garnish it with spring onion and serve it with fired rice. Enjoy your yummy chicken Manchurian.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

4-5 persons

چکن بنانے کے اجزاء:
چکن بون لیس آدھا کلو
میدہ 4کھانے کے چمچ
انڈہ 1عدد
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
سوس بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کیچپ 1اور آدھا کپ
سرکہ 4کھانے کے چمچ
سویا سوس 2کھانے کے چمچ
ووسٹر شائر سوس 2کھانے کے چمچ
کارن فلار حسبِ ضرورت
ثابت لال مرچیں 5-6عدد
کالی مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پانی 2کپ
چِلی سوس 1کھانے کا چمچ
ہرا پیاز گارنش کے لئے

چکن بنانے کے اجزاء: ایک باؤل میں چکن کے ٹکڑے، میدہ، انڈہ، نمک، سفید مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔ اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو درمیانی ہلکی آنچ پرگولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں اور نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔ سوس بنانے کی ترکیب: ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں لہسن اور ثابت لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔ اب اس میں سرکہ، کیچپ، نمک، کالی مرچ، کٹی لا ل مرچ، سویا سوس، ووسٹر شائر سوس اور چِلی سوس ڈال کر دو منٹ اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میں چکن کے ٹکڑے اور پانی ڈال کر تین منٹ پکائیں۔ اب پانی میں مکس کیا ہوا کارن فلار ڈالیں اور اچھی طرح پکا لیں۔ پھر توے کو گرم کر کے اس پر مکھن لگائیں اور اس پر تیار کیا ہوا چکن منچورین ڈال دیں۔ اب سبز دھنیے سے گارنش کر کے فرائیڈ رائس کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *