Recipes

More

Sizzling butter chicken recipe

Sizzling butter chicken recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Sizzling butter chicken is a perfect weekend dinner recipe. Tandoori flavored chicken chunks folded in buttery gravy are a lip-smacking combination. Try this delicious creamy sizzling butter chicken recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut boneless chicken breast into cubes and set aside.

2 .
In a bowl whisk together yogurt, ginger garlic paste, salt and tandoori masala. Marinate chicken cubes in it for 20 to 30 minutes and keep in refrigerator.

3 .
In a pan heat ghee, add marinated chicken and cook for 10 to 12 minutes or until fully cooked. Set aside.

4 .
In the same pan melt butter, add onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste and sauté for a minute. Add tomato puree, chili powder, salt, coriander powder, cumin powder, garam masala and vinegar. Cook for 8 to 10 minutes.

5 .
Blend the gravy until smooth in texture and transfer it to pan again. Cook for 2 to 3 minutes.

6 .
Now add cream, fenugreek leaves and cook for 5 more minutes.

7 .
Add cooked chicken into gravy, and cook for another 2-3 minutes. If gravy is too thick add water according to your preference.

8 .
Serve in hot plate and your sizzling Butter Chicken is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بریسٹ کو چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ،نمک اور تندوری مصالحہ ڈال کر چکن کو اس میں بیس سے تیس منٹ میرینیٹ کرلیں۔

3 .
پھر ایک پین میں گھی گرم کر یں اور میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو دس سے بارہ منٹ اچھی طرح پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ا ب اسی پین میں مکھن پگھلا کر اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، چِلی پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ اور سرکہ ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

5 .
ا ب اسی پین میں مکھن پگھلا کر اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکا لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، چِلی پاؤڈر، نمک، دھنیا پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ اور سرکہ ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں کریم اور میتھی کے پتے ڈال کر پانچ منٹ پکائیں۔

7 .
پھر پکا ہوا چکن گریوی میں ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں (اگر گریوی گاڑھی ہے تو اس میں پانی ڈالیں)۔

8 .
اب چکن کو گرم پلیٹ میں ڈالیں اور سرو کریں۔

Recipe Tips