Recipes

More

Simple & Delicious Traditional Thali Recipes

Simple & Delicious Traditional Thali Recipes

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    55
  • SERVING
    3

Simple & Delicious Traditional Thali is here to fill your appetite. Get the flavorful thali of Halwa, Palak chicken and Sultani Daal, ready for your lunch and dinner. Make it and enjoy this Traditional Thali with your family. Do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Palak Chicken:
Ingredients for Sultani Daal:
Ingredients for Sooji ka halwa:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil. add spinach and boil until tender.

2 .
Now add the boiled spinach in chilled water.

3 .
Now transfer it into blender and blend into smooth paste.

4 .
In a pot heat oil and add onion, cook until starts to turn brown. Now add cumin seeds and black peppercorns and cook for a minute. Add ginger garlic paste and cook for another minute.

5 .
Now add chicken and cook until changes color. Add water, salt, coriander powder, red chili powder, turmeric powder and cook for 2-3 minutes. Add boiled and blended spinach and mix well. Add green chilies, garam masala powder and cover and cook on low flame for 15-20 minutes.

6 .
Your palak chicken is ready.

7 .
In a pot heat oil, and add cumin seeds and cook for 1 minute. Now add onion and cook until translucent. Now add green chili paste and mix well. Add ginger garlic paste and cook for 2-3 minutes. Now and add tomatoes, cook until tomatoes are soft. Add water, salt, turmeric powder, red chili powder, coriander powder and cook for 2-3 minutes.

8 .
Add coriander and mint leave and mix well. Now add 4 cups boiled & blended dal, milk, cream, yogurt and cook on medium low flame until desired consistency has reached.

9 .
Turn off flame and smoke daal for 1 minute. Your sultani daal is ready.

10 .
In a pot heat ghee and add green cardamom and sizzle for few seconds. Add semolina and cook on medium low flame until starts to crisp. Add sugar and cook until it melts.

11 .
Add water, food color and mix well. Cover with lid and cook on low flame for 10-15 minutes.

12 .
Garnish with almonds. Your sooji ka halwa is ready.

13 .
Your Traditional thal is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پالک چکن بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی ڈا ل کر ابلنے دیں اور اس میں پالک ڈال کر اچھی طرح ابال لیں۔

2 .
ا ب اس پالک کو ٹھنڈے پانی میں ڈال دیں۔

3 .
پھر پالک کو بلینڈ ر میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

4 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ذیرہ اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔اب اس میں پانی، نمک، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈراور ہلدی پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں ابلی اور بلینڈ کی ہوئی پالک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں سبز مرچیں اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پندرہ سے بیس منٹ پکائیں۔

6 .
مزیدار پالک چکن تیار ہے۔

7 .
سلطانی دال بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔پھر اس میں سبز مرچ پیسٹ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں پانی،نمک، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں دھنیا اور پودینہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پھر اس میں چار کپ ابلی اور بلینڈ کی ہوئی دال، دودھ، کریم اور دہی ڈال کر ہلکی آنچ پر اچھی طرح پکا لیں۔

9 .
پھر چولہا بند کرکے ایک منٹ کوئلے سے دھواں دیں، مزیدار سلطانی دال تیار ہے۔

10 .
سوجی کا حلوہ بنانے کے لئے ایک برتن میں گھی گرم کرکے اس میں سبز الائچی ڈالیں اور کچھ سیکنڈ پکا لیں۔اب اس میں سوجی ڈال کر ہلکی آنچ پر کرسپی ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں چینی ڈال کر پگھلنے تک پکائیں۔

11 .
اب اس میں پانی اور کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکنے دیں۔

12 .
پھر اس پر باداموں سے گارنش کریں، سوجی کا حلوہ تیار ہے۔

13 .
مزیدار ٹریڈیشنل تھا لی تیار ہے۔

Recipe Tips