Recipes

More

Shish Taouk Wrap Recipe

Shish Taouk Wrap Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Research Content

Shish Taouk: Giving a crispy twist to shish kabab with this Shish Taouk Wrap Recipe. Try out Shish Taouk Wrap Recipe which is full of flavors. A scrumptious and mouthwatering wrap to treat your taste buds. Give it a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix mint leaves, garlic, tomato paste, oregano, lemon juice, paprika, white pepper, green chilies, yogurt, olive oil and salt. Add chicken strips in it and marinate for 1 to 2 hours in refrigerator.

2 .
In a separate bowl mix flour, corn flour, salt, pepper, red chili flakes and set aside.

3 .
Coat chicken strips in flour mix, then dip in chilled water and again coat in flour and set aside.

4 .
Deep fry the strips until golden brown and crispy.

5 .
In another bowl add yogurt, mayo, salt, white pepper and lemon juice. Mix all these ingredients well and your sauce is ready.

6 .
Take a tortilla, put some toum sauce, and add shredded ice burg, onion and tomatoes. Add fried chicken strips on top, add some more sauce and wrap them.

7 .
Heat oil in a pan and toast the wraps from both sides for 2 to 3 minutes.

8 .
Tasty Sheesh Taouk is ready. Serve hot with toum sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں پودینے کی پتے، لہسن، ٹماٹو پیسٹ، اورگانو، لیموں کا رس، پیپریکا، سفید مرچ، سبز مرچیں، دہی، زیتون کا تیل اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں چکن سٹرِپس ڈالیں اور ایک سے دو گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر کے فریج میں رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں میدہ، کارن فلار، نمک، کالی مرچ اور کٹی لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب چکن سٹرِپس کو فلار مکسچر میں کوٹ کرکے ٹھنڈے پانی میں ڈِپ کریں اور دوبارہ فلار مکسچر میں کوٹ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پھر چکن سٹرِپس کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

5 .
ایک باؤل میں دہی، مایونیز، نمک، سفید مرچ اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں،سوس تیا ر ہے۔

6 .
ایک ٹورٹیلا لے کر اس پر ٹوم سوس لگائیں اور اس پر بند گوبھی، پیاز، ٹماٹر رکھیں۔اب اس پر فرائی کی ہوئی چکن سٹرِ پس اور سوس لگاکر بند کرلیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے تیار کئے ہوئے ریپس کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح ٹوسٹ کر لیں۔

8 .
مزیدار شیش تاؤک ریپ تیار ہیں۔

Recipe Tips