Shish Kebab: Amazing Shish Kebab recipe with appetizing aroma and perfect taste. Give it a try to this Shish Kebab and enjoy your meal. ...
Read More
Shish Kebab: Amazing Shish Kebab recipe with appetizing aroma and perfect taste. Give it a try to this Shish Kebab and enjoy your meal.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken boneless
  • 1 cup Yogurt
  • 2 tbsp Olive oil
  • 2 tbsp Lemon juice
  • 1 tbsp Garlic paste
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Rosemary (dried)
  • 1/2 tsp Parsley (dried)
  • 1/2 tsp Oregano (dried)
  • 1/2 tsp Thyme (dried)
  • 1/2 tsp Basil (dried)
  • 1 tsp Black pepper powder
  • 1 tbsp Corinader (chopped)
  • Ingredients for dipping:
  • 1 cup yogurt
  • 1 tbsp Tomatoes (chopped)
  • 1 tbsp Cucumber (chopped)
  • 2 tbsp Onion (chopped)
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Cumin seeds
  • 1 tbsp Coriander (chopped)
  • Directions for kabab:
  • Cut the chicken breast into small pieces and set aside.
  • In a bowl mix yogurt, olive oil, lemon juice, garlic paste, salt, rosemary, parsley, oregano, thyme, basil, mint, black pepper and coriander.
  • Marinate chicken cubes in it for at least 6 hours or overnight.
  • In a jug of hot water soak wooden skewer for at least 1 hour. In this way skewers will not burn while cooking.
  • Thread marinated chicken in wooden skewers.
  • Grease a grill pan and cook shish kabab from both sides for 10 to 15 minutes or until fully cooked.
  • Directions for raita:
  • In a bowl add yogurt, tomatoes, cucumber, onion, salt, cumin seeds and coriander.
  • Mix all these ingredients well and your dipping is ready.
  • Serve with shish kababs.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
چکن بون لیس 700گرام
دہی 1کپ
زیتون کا تیل 2کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
خشک روز میری آدھا چائے کا چمچ
خشک پارسلی آدھا چائے کا چمچ
اوریگانو آدھا چائے کا چمچ
تھائم آدھاچائے کا چمچ
بیزل آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
ڈِپنگ کے اجزاء:
دہی 1کپ
ٹماٹر 1کھانے کا چمچ
کھیرا 1کھانے کا چمچ
پیاز 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ذیرہ آدھ چائے کا چمچ
دھنیا 1کھانے کا چمچ

کباب بنانے کی ترکیب:
چکن کو چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک باؤل میں دہی، زیتون کا تیل، لیموں کا رس، لہسن پیسٹ، نمک، روزمیری، پارسلی، اوریگانو، تھائم، بیزل، پودینہ، کالی مرچ اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چکن کو اس میں چھ گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
پھر ایک جگ گرم پانی میں لکڑی کر سیخیں ایک گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو سیخوں پر لگائیں۔
پھر ایک گرِ ل پین کو گریس کر لیں اور شیش کبا ب دونوں سائیڈوں سے دس سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔
رائتہ بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں دہی، ٹماٹر، کھیرا، پیاز، نمک، ذیرہ اور دھنیا ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *