Recipes

More

Petties Recipe | Shami Kabab Stuffed Petties Recipe

Petties Recipe | Shami Kabab Stuffed Petties Recipe

Research Content

Received many request for Puff Pastry Dough recipe so Here it is Patties Recipe | Shami Kabab Stuffed Patties Recipe ... Indeed a unique way to make Patties at home. Try this Patties Recipe | Shami Kabab Stuffed Patties Recipe and tell us how do you like it.

Dough:
1/2 cup Water
1 & 3/4 cup Flour
1 & 1/2 Tbsp Oil
1/2 Tsp Salt
1 &1/2 Tbsp Sugar
Filling:
6 K&N’s Shami Kabab
2 tbsp Butter
1/2 cup Chopped Onion
1 tsp Chopped Garlic
1 tsp Green Chilies
Salt to taste
1/2 tsp Black Pepper
1/2 tsp White Pepper
2 tbsp Flour
1 cup Milk
1 Egg (for brushing)
1/4 cup Bell Pepper

Directions:
Unipuff:
In a bowl add water, ice and ghee. Stir it and leave for 5-6 hours. Then squeeze out the water well. It can be stored in fridge for 6 months.
Puff Pastry:
1- Take flour make a well add oil, sugar and salt. Mix them well until the sugar gets dissolved completely.
2- Knead the dough by adding water gradually. (Don’t knead it to much as less gluten is required in this dough).
3- Take a soften unipuff, take a cling wrap place the unipuff and make a block of it, ½ inch thick wrap the cling wrap and keep it at the room temperature for 10-15 minutes.
4- On a dusted surface roll out the dough place the unipuff block in the center of the dough, fold the dough and bash it with the rolling pin and roll out the dough properly. Then fold it with the book fold method, wrap it with a cling wrap and keep it at room temperature for 20-25 minutes.
5- Again, repeat that folding method 3-4 times.
6- Puff pastry is ready.
8- Can be store in the freezer for up to 12 months.
Filling Preparation:
1- Prepare the K&N’s Shami Kabab as per Instructions on the pack.
2- Melt butter, add onion & cook for 2 minutes. Now add ginger/garlic and green chilies and sauté for a minute, add salt, black & white pepper and mix well. Add flour and cook for a minute, then add milk gradually and stir continuously, cook for 2-3 minutes, add bell pepper and mix well.
3- Cut the patties, apply egg wash and spread some filling.
4- Add 1 K&N’s Shami Kabab & top it with more filling then cover with the dough slice and apply egg wash.
5- Add one more layer of dough and apply egg wash.
6- Bake it for 30-35 minutes at 180’C.

اجزاء:
پانی آدھا کپ
گھی 1kg
میدہ 1اور3چوتھائی کپ
کھانے کا تیل (1.5 )ڈیڑھ کھانے کا چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
چینی (1.5 )ڈیڑھ کھانے کا چمچ
فلنگ:
K&N's Shami Kebab 6
مکھن 2کھانے کے چمچ
پیاز چوپڈ آدھا کپ
لہسن چوپڈ 1چائے کا چمچ
سبز مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
میدہ 2کھانے کے چمچ
دودھ 1کپ
انڈہ 1عدد
شملا مرچ 1چوتھائی کپ

یونی پف ترکیب:
ایک پین میں گھی کو اچھی طرح گرم کر لیں۔ اب ایک برتن میں برف اور پانی ڈال لیں پھر اس میں گرم کیا ہوا گھی ڈال کرمکس کریں اور 5-6 گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ہاتھوں سے دبا کر اس کا پانی نکالیں اور گول بنا کر فریج میں رکھ دیں (یونی پف 6مہینے تک استعمال کی جاسکتی ہے)۔
پف پیسٹری ڈو تیاری ترکیب:
ایک پین میں پانی، چینی ، نمکاورکھانے کا تیل ڈال کر چینی مکس کریں۔
پھر میدہ ڈال کر اچھی طرح ڈو گوندھ لیں اور 15منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں ۔
اب ڈ و کو اچھی بیل لیں اور اس میں یونی پف رکھ کر بند کر لیں۔
(یونی پف کا وزن ڈو کے وزن سے آدھا ہونا چاہیے۔)
پھرڈو کے دونوں سائیڈوں پر ہلکا ہلکا میدہچھڑکیں او ر اچھی طرح بیل کرلمباکر لیں۔
اب اس ڈو کو چاروں طرف سے فولڈ کر یں اورروم ٹمپریچر پہ 30منٹ کے لئے رکھیں۔
دوسری فولڈنگ:
پھرڈو کے دونوں سائیڈوں پر ہلکا ہلکا میدہچھڑکیں او ر دوبارہ ا چھی طرح بیل کرلمباکر لیں۔
اب اس ڈو کو چاروں طرف سے فولڈ کر یں اور کم درجہ حرارت کمرے میں 30منٹ کے لئے رکھیں۔
(اس پروسیس کو 3باردہرائیں)۔
پھر ڈو کو اچھی طرح بیل کر لمبا کر لیں اور کسی سانچے سے اپنی مرضی کا ڈیزائن بنا لیں۔
فلنگ تیاری :
ایک پین میں مکھن ، چوپڈ پیاز، سبز مرچ ، لہسن ، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ اور میدہ ڈال کر مکس کریں۔
پھر اس میں تھوڑا سا دودھ ڈال کر مکس کریں ۔
اب لال اور سبز شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
پھربیکنگ ڈِش میں ڈو کے پیسیز کو ایگ واش لگائیں ۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Shami Kebabتیار کر لیں۔
اب ایگ واش لگے ہوئے ڈو کے پیسیز پر K&N's Shami Kebabاور فلنگ رکھ کر ڈو کے دوسرے پیسیز سے بند کر کے ایگ واش لگائیں۔
پھر ڈو کے پیسیز سے کی ایک اور لئیر اس پر رکھ کر ایگ واش لگا کر 180'cپر 30-35منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
تیاری کا وقت: 2-3گھنٹے
پکانے کا وقت: 40-45منٹ
افراد: 3-4

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More