Recipes

More

Shahi Gur Walay Chawal Recipe (Ramzan Special)

Shahi Gur Walay Chawal Recipe (Ramzan Special)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Shahi Gur Walay Chawal is a traditional meetha recipe with all the healthy ingredients. It's a super easy and delicious recipe. Garnish it with all the shahi fruits and enjoy. Try out this Shahi Gur Walay Chawal Recipe today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Jaggery Water:
Ingredients for Gur Walay Chawal:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add water and jaggery. Cook until jaggery fully melts. Set aside.

2 .
In a bowl add Guard Sella Rice and soak for 90 minutes.

3 .
In a pot heat ghee and add raisins, fennel seeds and roast for a minute.

4 .
Add jaggery water and cook until starts to boil.

5 .
Add Soaked rice and cook until 80% water dries out.

6 .
Add almonds, cashew nuts, murabba Ashrafi and steam over low flame for 5-10 minutes or until rice is fully done.

7 .
Dish it out in tray, garnish with cham cham and silver paper and serve. Your Shahi Gur Walay Chawal are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گڑ پانی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی اور گڑ ڈال کر گڑ اچھی طرح حل ہوجانے تک پکائیں۔

2 .
گڑ والے چاول بنانے کے لئے ایک باؤل میں گارڈ سیلا چاول پانی میں نوے منٹ تک بھگو دیں۔

3 .
اب ایک برتن میں گھی گرم کرکے اس میں کشمش اور سونف ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔

4 .
پھر اس میں گڑ کا پانی ڈال کر ابلنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں بادام، کاجو اورمربہ اشرفی ڈال کر ہلکی آنچ پرپانچ سے دس منٹ تک یا چاول اچھی طرح پکنے تک دم پر رکھ دیں۔

7 .
ایک ٹرے میں ڈا ل کر اس پر چم چم اور چاندی کے ورق کی گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips