Recipes

More

Seekh kabab Shawarma Recipe (Ramzan Recipe)

Seekh kabab Shawarma Recipe (Ramzan Recipe)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Seekh Kabab Shawarma an easy and unique shawarma recipe to try this Ramzan. Made with K&N’s Seekh Kabab this shawarma recipe is perfect to fill your fast-food craving. Try out this Seekh Kabab Shawarma today and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add flour, yeast, baking powder, salt, sugar, and oil in a bowl. Mix well and add lukewarm water gradually and knead a soft dough. Cover with cling and let it proof for 30 to 35 minutes or until double in size.

2 .
In a bowl add yogurt, cream, garlic, mayo, salt, white pepper, black pepper, and lemon juice. Mix all these ingredients until well combined. Your garlic mayo sauce is ready.

3 .
In a bowl add mayo, ketchup, black pepper, lemon juice, mustard paste, chili sauce, oil, garlic, salt, and vinegar. Mix all these ingredients well and your sauce is ready. Set aside.

4 .
Mix vinegar and hot water in a bowl. Dip carrots, capsicum, cucumber and onion in it for 20 to 25 minutes, and your veggies are ready.

5 .
Prepare K&N’s Seekh Kabab as per instructions on the pack.

6 .
Take your pita dough, divide it into 6 equal balls. Then take each ball and roll it out in a small thick circle shape.

7 .
Heat a flat pan and cook your pita breads on it for 3 to 4 minutes each side on low flame or until fully cooked.

8 .
Place your pita bread on board, drizzle some garlic mayo sauce and French dressing on it. Place prepared K&N’s Seekh kabab on it and top it with vinaigrette vegetables.

9 .
Wrap the shawarma and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیٹا بریڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، بیکنگ پاؤڈر، نمک، چینی اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔اب اس میں نیم گرم پانی ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر تیس سے پنتیس رکھ دیں۔

2 .
گارلِک مایو سو بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، کریم، لہسن، مایونیز، نمک، سفید مرچ پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔گارلِک مایو سوس تیار ہے۔

3 .
فرنچ ڈریسنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، کالی مرچ، لیموں کا رس، مسٹرڈ پیسٹ، چِلی سوس، کھانے کا تیل، لہسن، نمک اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔فرنچ ڈریسنگ تیار ہے۔

4 .
سرکہ والی سبزیاں بنانے کے لئے ایک باؤل میں گرم پانی اور سرکہ ڈال کر مکس کریں۔ اب اس میں گاجریں، کھیرے اور پیاز بیس سے پچیس منٹ کے لئے بھگو دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے سیخ کباب تیار کر لیں۔

6 .
اب پیٹا ڈو لے کر چھ برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنائیں اور گول شکل میں بیل لیں۔

7 .
پھر ایک فلیٹ پین گرم کرکے پیٹا بریڈ کو ہلکی آنچ پر تین سے چار منٹ دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکا لیں۔

8 .
اب پیٹا بریڈ لے کر اس پر گارلِک مایو سوس اور فرنچ ڈریسنگ ڈالیں۔پھر اس پر تیار کیے ہوئے سیخ کباب اور سرکہ والی سبزیاں رکھ کر رول کر لیں۔

9 .
مزیدار سیخ کباب شوارما ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips