Schezwan Soup Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Research Content

Schezwan soup cooked with the right amount of spices will surely become your next favorite. A perfect soup recipe to try this weekend and enjoy every sip of it. Try out this lip smacking schezwan soup recipe and share your experience with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add soaked Kashmiri red chili, red whole chilies, water as required and blend for paste.

2 .
Now take a pan add oil, garlic, ginger and sauté, then add chilies paste, tomato ketchup and water as required, salt, black pepper, soya sauce, vinegar.Cook for 5-6 minutes, when oil appears take it off and can be store for 1 week.

3 .
Take a pan add chicken, water garlic cloves, ginger, salt, peppercorns and cook on low flame for approx. 35-40 minutes, in between remove skim as well.

4 .
Now strain the stock and shred the chicken.

5 .
In a pan add oil, garlic, green chilies, sauté and then add schezwan sauce and mix.

6 .
Now add chicken stock, carrots and the other ingredients and cook, then add the corn flour mixture and cook until you reach your desired consistency.Now add egg whites and stir continuously, then in the end add green onion and serve hot.

7 .
Your tasty Schezwan Soup is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بلینڈر میں بھگوئی ہوئی کشمیری لال مرچیں، ثابت لال مرچیں اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل، ادرک اور لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں چِلی پیسٹ، ٹماٹو کیچپ، پانی، نمک، کالی مرچ، سویا سوس اور سرکہ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں، جب آئل علیحدہ ہوجائے تو چولہا بند کردیں۔

3 .
ایک پین میں چکن، پانی، لہسن کی جویں، نمک اور ثابت کالی مرچ ٖڈال کر ہلکی آنچ پر35-40منٹ پکائیں۔

4 .
اب درمیان سے جھاگ ہٹا کر یخنی کو چھان لیں اور چکن کو باریک کاٹ لیں۔

5 .
ایک پین میں کھانے کا تیل، لہسن اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں شیزوان سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
پھر اس میں چکن یخنی،سرکہ، گاجریں اور باقی سوپ کے اجزا ڈال کر اچھی طرح پکائیں۔اب اس میں کارن فلار مکسچر ڈال کر اپنی مرضی کے مطابق پکا لیں۔پھر اس میں انڈوں کی سفیدی ڈال کر مسلسل مکس کرتے جائیں اور سبزپیاز ڈال کر گرم گرم سرو کریں۔

7 .
مزیدار شیزوان سوپ تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW