Recipes

More

Sausage Flower Bread Recipe

Sausage Flower Bread Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Sausage Flower Bread is a perfect recipe for all the bakers out there. This unique shaped bread, filled with K&N's Frankfurter Sausage is all you need this weekend. Try out this Sausage Flower Bread and let us know how it turned.

 Ingredients

Ingredients for dough:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mayo, carrot, capsicum, onion, sweet corn, olives, mustard paste, salt, black pepper and mix well. Your topping is ready.

2 .
Prepare K&N’s Frankfurter sausage as per instructions on the pack. Set aside.

3 .
In a bowl add melted butter, milk and sugar. Stir it well until the sugar dissolves. Add the yeast and let it sit for a few minutes until it gets foamy.

4 .
Then and the salt and egg. Mix it well. Add all-purpose flour and knead a smooth dough. Let it rest until double in size.

5 .
Take the prepared dough and divide it into 6 equal parts. Take out a dough ball and put it on the plain surface. Press it down with your hands and shape it into a rectangle.

6 .
Now place a K&N’s Frankfurter Sausage on it and Roll the sausage in dough covering it completely from all sides.

7 .
Place half horizontal cuts on the roll making sure you don’t cut till base of the roll. The cuts should be ½ inch wide.

8 .
Gently lift the cut section up, push it to the left, Cut the K&N’s Frankfurter sausage again another ½ inch down and gently move the cut section to the right. Keep doing this with the remaining roll until it starts looking like a leaf.

9 .
Add the prepared topping on it, add cheese and brush egg on the dough.

10 .
Bake the sausage-bread in a preheated oven at 175°C for 20-25 minutes until the dough turns light golden brown and fluffy.

11 .
Drizzle ketchup on each bread and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ٹوپنگ کے لئے ایک باؤل میں ایک باؤل میں مایونیز، گاجریں، شملا مرچ، پیاز، سویٹ کارن، زیتون، مسٹرڈ پیسٹ، نمک اور کالی مرچیں ڈا لیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں، ٹوپنگ تیار ہے۔

2 .
ڈو بنانے کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق فرینکفرٹرز سوسیج تیار کر لیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں مکھن پگھلا کر اس میں دودھ اور چینی ڈال کر مکس کر لیں۔پھر اس میں خمیر ڈال کر کچھ منٹ رکھ دیں۔

4 .
پھر اس میں نمک اور انڈہ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں میدہ ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔

5 .
اب ڈو کو چھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور ہاتھوں سے مستطیل شکل میں بنا لیں۔

6 .
پھر اس پر فرینکفرٹرز سوسیج رکھ کر سائیڈوں سے رو ل کر لیں۔

7 .
اب رول پر قینچی کی مدد سے آدھے انچ چوڑائی کے کٹ لگائیں اور دھیان رہے کہ نیچے سے بریڈ کٹ نہ ہو۔

8 .
پھر کٹے ہوئے حصوں کو دائیں اور بائیں موڑ کرپتے کی شکل دے دیں۔

9 .
اب اس پر تیار کی ہوئی فلنگ اور چیز رکھ کر برش سے انڈہ لگائیں۔

10 .
پھر سوسیج بریڈ کو پہلے سے گر م اوون میں ایک سو پچہتر کے درجہ کے حرارت پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

11 .
اب اس پر کیچپ ڈال کر سرو کریں۔

Recipe Tips