Instant Recipe: If you are running out of time or have left-over plain rice this wonderful Sausage and Pepper Rice recipe is great for you. Give this a try and do share your feedback! ...
Read More
Instant Recipe: If you are running out of time or have left-over plain rice this wonderful Sausage and Pepper Rice recipe is great for you. Give this a try and do share your feedback!
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 & ½ cup Boiled rice
  • 1 tbsp. Olive oil
  • 5 Links K&N’s Frankfurter Sausage
  • ½ cup bell peppers (red, yellow, green), julienne cut
  • ¼ cup onion, sliced
  • 1 tbsp garlic, minced
  • As per taste Salt
  • ½ tsp Ground black pepper
  • ½ tsp White pepper
  • 3 tbsp tomato paste
  • 3/4 cup water
  • 1 K&N’s Chicken STOK (cube)
  • 1 tsp paprika
  • 1/2 tsp red chilli powder
  • Directions:
  • Take a pan and boil the rice until ¾ done..
  • Place a large skillet over medium-high. Once the skillet is hot, add the oil. After the oil shimmers, add garlic and onion, saute for 4-5 minutes. Add salt, black
  • pepper, white pepper and, cook about 1 minute.
  • Add the tomato paste, 3/4 cup of water and paprika powder, chili powder and bell peppers , mix to combine. Allow the mixture to simmer for 1 minute, then add K&N's STOK.
  • Meanwhile, prepare K&N’s Frankfurter Sausage as per the instructions on the pack and slice them.Now add cooked (boiled) rice, and prepared K&N’s Frankfurter Sausages (sliced) and mix gently until combined.
  • Serve immediately.

Cooking Time:

30 Minutes

Serve:

3-4

اجزاء:
اُبلے ہوئے چاول ڈیڑہ کپ
زیتون کا تیل 1کھانے کا چمچ
K&Ns Frankfurter Sausage پانچ لنکس
شملہ مرچ(لال، پیلی، ہری) آدھا کپ
پیاز 1 عدد
لہسن چوپ
نمک حسبِ ذائقہ
کُٹی ہوئی کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھی چائے کا چمچ
ٹماٹر پیسٹ 3 کھانے کے چمچ
پانی تین چوتھائی کپ
K&Ns Chicken STOK ایک عدد
پیپریکا 1 چائے کا چمچ
چلی پاؤڈر 1/2چائے کا چمچ

ترکیب:
ایک برتن میں پانی اور چاول ڈال کر تین چوتھائی حصہ گلنے تک پکا لیں
ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں اس میں لہسن، پیاز ڈال کر چار سے پانی منٹ تک سوتے کر لیں
اب اس میں نمک، کالی مرچ، سفید مرچ ڈال کر ایک منٹ کے لیے پکا لیں
اب اس میں ٹماٹرپیسٹ، پانی، پیپریکا پاؤڈر، چلی پاؤڈر، شملہ مرچ ڈال کر اچھی طرح ملا لیں
اب اس کو ایک منٹ کے لیے ڈھک کر پکا لیں۔
اب اس میں سٹوک ڈال کر ملا لیں۔
سوسیج کو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کر لیں اور اس کو سلائس میں کا ٹ لیں۔
اب اس میں اُبلے ہوئے چاول ، اور سوسیج کے سلائس ڈال لیں اور اچھی طرح ملا لیں۔

پکانے کا وقت :

تیس منٹ

افراد :

تین سے چار

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *