Salmon with creamy mushroom sauce

  • SERVING
    10 People
  • VIEWS
    3451

Research Content

Salmon with creamy mushroom sauce is ideal dinner recipe for weekend. This tempting looking salmon with creamy mushroom sauce is super easy to make. Try out this appetizing recipe and share your feedback with us.

Ingredients for steak:
500g EastCo Salmon Steak
1 tbsp Garlic paste
2 tbsp Lemon juice
1 tbsp Soy sauce
Salt to taste
1 tsp Black pepper
1 tsp Garlic powder
2 tbsp Oil
Ingredients for mushroom sauce:
1 tbsp Oil
1 stock cube / 2 tbsp demi-glace
1 cup Water
1/2 cup Onion (finely chopped)
1 tbsp Garlic (minced)
1/2 cup Mushrooms (finely sliced)
Salt to taste
1 tsp White pepper
1/2 tsp Black pepper
1/2 cup Cream
1/2 tsp Thyme (dried)
Sauté side lines veggies
1 tbsp Oil
Salt to taste
1/2 tsp Black pepper
5-6 Cherry tomatoes
Broccoli (blanched) as required
Carrots (blanched) as required

Directions for steak:
In a bowl mix garlic paste, lemon juice, salt, black pepper powder, soy sauce and garlic powder.
Marinate EastCo Salmon Steak in it for 15 to 20 minutes.
In a pan heat oil, cook marinated Salmon Steak in it for 4 to 5 minutes each side.
Your steak is ready set aside.
Directions for mushroom sauce:
In a separate pan add oil garlic then onion and cook for 2-3 minute.
Then add water stock/demi-glace powder and Season it with salt, white pepper, black pepper and thyme.
In last add cream, mushroom and let it simmer for 4 to 5 minutes more.
Your sauce is ready. Drizzle warm over Salmon Steak and enjoy.
Directions for veggies:
In a pot add water when it's start simmering add carrot for 5 min then place it in the cold water same goes for the broccoli
Then take a pan add oil heat up then add carrots ,cherry tomatoes, broccoli salt, pepper and toss it on high flame for 4,5 minutes.

سٹیک بنانے کے اجزاء:
500g EastCo Salmon Steak
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
مشروم سوس بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
سٹا ک کیوب 1عدد
پانی 1کپ
پیاز آدھا کپ
لہسن 1کھانے کا چمچ
مشرومز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
کریم آدھا کپ
خشک تھائم آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
چیڑی ٹماٹر 5-6عدد
بروکو لی حسبِ ضرورت
گاجریں حسب ضرورت

سٹیک بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں لہسن پیسٹ، لیموں کا رس، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس اور لہسن پاؤڈر ڈال کر EastCo Salmon Steakکو اس میں پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کیا ہوا Salmon Steak چار سے پانچ منٹ دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکائیں۔ مزیدار سٹیک تیار ہیں۔
مشروم سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں لہسن اور پیاز ڈال کردوسے تین منٹ پکائیں۔
اب پانی،سٹاک کیوب نمک، سفید مرچ، کالی مرچ اور تھائم ڈالیں۔
پھر کریم اور مشروم ڈال کر چار سے پانچ منٹ دم پر رکھ دیں، سوس تیار ہے۔
سبزیوں کی ترکیب:
ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں پانچ منٹ کے لئے گاجریں ڈال دیں۔
اب گاجروں کو ٹھنڈے پانی میں ڈال دیں۔
پھر دوسرے ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں پانچ منٹ کے لئیبروکولی ڈال دیں۔
اب بروکولی کو ٹھنڈے پانی میں ڈال دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں گاجریں، چیڑی ٹماٹر، بروکولی، نمک اور مرچ ڈال کر تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ ٹوس کر لیں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social