Recipes

More

Restaurant Style Vegetable Pulao Recipe

Restaurant Style Vegetable Pulao Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Restaurant Style Vegetable Pulao is here to tempt your with every bite. Get the taste of restaurant at home and make this wholesome vegetable meal. Give this Vegetable Pulao recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock:
Ingredients for Vegetable Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil. Now add salt, onion, garlic, cumin, coriander, black peppercorns, cloves, cinnamon stick, black cardamom, chicken. Partially cover with lid and let it simmer on medium low flame for 30-40 minutes.

2 .
Extract the stock and set aside for later use.

3 .
In a bowl add Guard Basmati Rice and water. Soak as per instructions on the pack.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until light golden in color. Add ginger garlic paste and cook for 2-3 minutes. Add cumin seeds and saute for a minute.

5 .
Add potatoes, cabbage, carrot and cook for 4-5 minutes. Add salt, white pepper, black pepper, vinegar, and cook for a minute.

6 .
Add chicken stock and capsicum and bring it boil.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% of stock has evaporated. Cover with lid and steam on low flame for 10-15 minutes.

8 .
Your vegetable pulao is ready. Top it with green chilies and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے ابلنے دیں۔اب اس میں نمک، پیاز، لہسن، ذیرہ، دھنیا، ثابت کالی مرچیں، لونگ، دار چینی، ثابت کالی مرچیں اور چکن ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر تیس سے چالیس منٹ پکنے دیں۔

2 .
بعد میں استعمال کے لئے اس چکن سے یخنی علیحدہ کر لیں۔

3 .
ویجیٹیبل پلاؤ بنانے کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق ایک باؤل میں باسمتی چاول بھگو کر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں ذیرہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں آلو، بند گوبھی اور گاجریں ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، سفید مرچ پاؤڈر، کالی مرچیں اور سرکہ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں چکن یخنی اور شملا مرچ ڈال کر ابلنے دیں۔

7 .
پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک دم پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار ریسٹورنٹ سٹائل ویجیٹیبل پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips