Have Restaurant Style Chicken Handi Recipe at home. Try out this yummilicious Special Chicken Handi Recipe today. Also add this amazing recipe to your Ramzan Special Recipes list and enjoy making it. Give us your feedback once you try this recipe. ...
Read More
Have Restaurant Style Chicken Handi Recipe at home. Try out this yummilicious Special Chicken Handi Recipe today. Also add this amazing recipe to your Ramzan Special Recipes list and enjoy making it. Give us your feedback once you try this recipe.
Less Content
  • Ingredients:
  • 800g Boneless chicken
  • 1 & 1/2 cup Tomato puree
  • 1 & 1/2 tbsp Ginger garlic paste
  • Salt to taste
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1 cup Yogurt
  • 2 Bay leaf
  • 1 tbsp Sesame seeds
  • 1 tbsp Mustard seeds
  • 1 tbsp Poppy seeds
  • 1 tsp Cumin seeds
  • 2 tbsp Mixed melon seeds
  • 8-10 Whole red chilies
  • 1 tbsp Whole spices
  • 2 tbsp Cashew (roasted)
  • 1/4 cup Oil (for marination)
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1 tsp Turmeric
  • 1/4 cup Oil (for cooking)
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tbsp Coriander powder
  • Directions:
  • In a pan sauté bay leaf, whole spices, mustard seeds, mixed melon seeds, sesame seeds, poppy seeds, cumin seeds, whole red chili, cashew and grind them well.
  • Put chicken in a bowl and add oil, turmeric, yogurt, salt and red chili powder.
  • Marinate chicken for one hour and keep it in fridge.
  • In a pan heat oil add chopped onion, ginger garlic paste and cook.
  • Then add chicken, salt, cumin powder, coriander powder and mix it well.
  • Add tomato puree and cook it well. Cover the lid and let it simmer on low flame for 4-5 minutes.
  • Then add grinded masala 2 ½ spoon in it and cook until oil comes out.
  • Garnish it with coriander leaves and darbari handi is ready to serve.

Preparation Time:

30 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
پسے ہوئے ٹماٹر 1اور آدھا کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1اور آدھا کپ کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چوپڈ پیاز 1عدد
دہی 1کپ
کڑی پتا 2عدد
تِل 1کھانے کا چمچ
جاوتری 1کھانے کا چمچ
خشخاش 1کھانے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
خربوزے کے بیج 2کھانے کے چمچ
ثابت لال مرچ 08-10عدد
ثابت مصالحے 1کھانے کا چمچ
کاجو 2کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک پین میں کڑی پتا، ثابت مصالحے، جاوتری، خربوزے کے بیج، تِل، خشخاش، ذیرہ، ثابت لال مرچ، کاجو ڈال کر بھون لیں اور پھر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔ اب ایک باؤل میں چکن، کھانے کا تیل، ہلدی، دہی، نمک اور لال مرچ پاؤڈرڈال کر چکن اچھی طرح میرینیٹ کر کے ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔ پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چوپڈ پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں چکن، نمک، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر چار سے پانچ منٹ کے لئیدم پر رکھ دیں۔
اب اس میں گرینڈ کیا ہوا مصالحہ ڈالیں اور آئل آنے تک پکائیں۔
مزیدار ریسٹورنٹ سٹائل چکن ہانڈی تیار ہے۔
دھنیے کے پتوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

30 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *