Recipes

More

Ravioli Pasta Recipe

Ravioli Pasta Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Get ready to roll up your sleeves and dive into the world of Homemade Ravioli Pasta. Every bite is a taste of Italy with this mouthwatering Ravioli Pasta recipe.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Keema Filling
Ingredients for Chicken Preparatio
Ingredients for Ravioli Pasta

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat butter and add garlic. Cook for a minute. Add chicken mince and cook until mince changes color. Add red chili flakes, black pepper powder, and salt, and cook for a minute.

2 .
Add spinach and cook for 2-3 mins. Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and cook until the mince is fully done. Set aside.

3 .
In a bowl add flour, and eggs and mix them well with your hands. Now add butter and mix it again to make a dough.

4 .
Now divide this dough into 4 parts. Take each part and roll it out into a flat sheet with a rolling pin.

5 .
Place small portions of chicken keema filling on the flattened sheet of dough and then brush water on the dough. Place another sheet on top. Press the top and bottom sheet together covering the chicken keema filling. Now with the help of the cutter cut the keema-filling parts of dough.

6 .
In a pot heat water and bring it to a boil. Add prepared pasta and boil until it is fully done. Strain and set aside.

7 .
In a deep pan heat butter and add garlic. Cook for a minute. Add flour and cook until fragrant.

8 .
Now add Nestlé MilkPak Full Cream Milk and bring it to a simmer. Add red chili flakes, mixed herbs, salt, black pepper powder and mix it well.

9 .
Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and cook for a minute. Add prepared pasta and cook for another minute.

10 .
Dish it out and garnish it with parsley. Your Ravioli Pasta is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن قیمہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کرایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں چکن کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں کُٹی لال مرچیں، کالی مرچ پاؤڈر، اور نمک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں پالک ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرقیمہ پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

3 .
پاستا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، اور انڈے ڈال کر اپنے ہاتھوں سے اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں مکھن ڈال کر دوبارہ مکس کر کے ڈو بنا لیں۔

4 .
اب ڈو کو چار حصوں میں تقسیم کرکے ایک حصہ کو رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ شیٹ میں رول کریں۔

5 .
اب چکن قیمہ فلنگ کے چھوٹے حصے فلیٹ ڈوپررکھیں اوراس پرپر پانی برش کریں پھر ایک اور شیٹ اوپر رکھیں اور چکن قیمہ فلنگ کو ڈھانپتے ہوئے اوپر اور نیچے کی شیٹ کو ایک ساتھ دبائیں۔ اب کٹر کی مدد سے ان کو قیمہ فلنگ والے حصے سے کاٹ لیں۔

6 .
پھرایک برتن میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں اورتیار پاستا اس میں ڈال کر پوری طرح پکنے تک ابال لیں اور اسے چھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

7 .
راویولی پاستا بنانے کے لئے ایک گہرے پین میں مکھن کو گرم کریں اور لہسن ڈالیں کر ایک منٹ تک پکائیں اور میدہ ڈال کرخوشبودار ہونے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ ڈل کر ابالیں اور اس میں کُٹی لال مرچیں، مکسڈہرب، نمکاورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر تیار پاستا ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

10 .
راویولی پاستا تیار ہے۔پارسلے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips