Raj Kachori Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    6
  • VIEWS
    334

Raj Kachori stuffed with delicious chaat and topped with crispy papri will satisfy your love your chaat. Tangy imli chutney and green chutney will take it to another level of perfection. Give this lip-smacking raj kachori recipe a try and share your feedback with us.
Find out more Here

Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
For kachori: In a bowl add semolina, flour, salt and oil. Gradually add water and knead smooth dough for 7 to 10 minutes. Cover with damp cloth and set aside for 10-15 minutes.

Step 2
In a blender add coriander, green chilies, lemon juice, black salt, salt and cumin. Blend until smooth paste is formed your green chutney is ready.

Step 3
In a blender add tamarind pulp, jaggery, salt, black salt, red chili flakes and cumin. Blend until smooth paste is formed your imli ki chutney is ready.

Step 4
For papri: in a bowl add flour, salt, carom seeds and ghee. Gradually add water and knead hard dough. Let it rest for 10 to 15 minutes.

Step 5
Take the dough and rollout into a very thin sheet. Then cut small circles of it and prick them with fork.

Step 6
Heat oil in a pan and fry papri in it until light golden brown and crispy from both sides.

Step 7
Take the kachori dough and roll out into a very thin sheet. Take a round mold and cut the dough into a big circle.

Step 8
Heat oil in a pan and fry kachori in it, as soon as kachori puffs slow down the flame and fry for 2-3 minutes or until light golden brown.

Step 9
Remove the top of your kachori and fill it with potatoes, chickpeas, phulkiyan, tomatoes, onion, sev, meethi chutney, green chutney, yogurt, chaat masala, and papri. Sprinkle red chili flakes, pomegranate seeds on top and serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
کچوری بنانے کے لئے: ایک باؤل میں سوجی، میدہ، نمک، کھانے کاتیل اور تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر سات سے آٹھ منٹ ڈو گوندھ لیں۔اب گیلے کپڑے سے دس سے پندرہ منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

Step 2
اب ایک بلینڈر میں دھنیا، سبز مرچیں، لیموں کا رس، کالا نمک، نمک اور ذیرہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سبز چٹنی تیار ہے۔

Step 3
پھر ایک بلینڈ ر میں املی کا گودا، گڑ، نمک، کالا نمک، کٹی لال مرچیں اور ذیرہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، املی کی چٹنی تیار ہے۔

Step 4
پاپڑی بنانے کے لئے: ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن، گھی اور تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر سخت ڈو گوندھ لیں اور دس منٹ کے لئے رکھ دیں۔

Step 5
اب ڈو لے کر ان کو باریک شکل میں بیل لیں اور ان کو چھوٹے چھوٹے گول شکل میں کاٹ کر کانٹے سے نشان لگائیں۔

Step 6
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پاپڑی کو نودونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

Step 7
اب کچوری ڈو کو بیل کر باریک شکل میں بیل لیں اور کٹر کی مدد سے گول اوربڑی شکل میں کاٹ لیں۔

Step 8
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کچوڑی ڈالیں اور پھولنے تک ہلکی آنچ پر دو سے تین فرائی کرلیں یا جب تک گولڈن براؤن ہوجائے۔

Step 9
اب کچوری کا اوپر وال حصہ اتار کر اس میں آلو، چنے، پھلکیاں، ٹماٹر، پیاز، سویاں، میٹھی چٹنی، سبز چٹنی، دہی، چاٹ مصالحہ اور پاپڑی بھر دیں۔پھر اس پر کٹی لال مرچیں اور انار چھڑک کر سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW