Recipes

More

Raaj Kachori Jhatka Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

Raaj Kachori Jhatka Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    4

We present to you Raaj Kachori Jhatka, stuffed with delicious chaat, tangy tamarind and green sauces. Top it with Karakaydaar Kurkure and enjoy the flavorsome bite.  
It’s definitely worth a try! 

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add semolina, flour, salt and oil. Gradually add water and knead smooth dough for 7 to 10 minutes. Cover with damp cloth and set aside for 10-15 minutes.

2 .
Take the kachori dough and cut into 4 equal parts. Take one part and make it into ball shape. Roll it down into a very thin sheet. Take a round mold and cut the dough into a big circle.

3 .
Heat oil in a pan and fry kachori in it, as soon as kachori puffs slower down the flame and fry for 2-3 minutes or until light golden brown.

4 .
In a blender add imli pulp, red chili flakes, sugar, salt, mint leaves, cumin seeds, lemon and blend well. Your Khatti Meethi Chutney is ready.

5 .
Remove the top of the kachori and fill it with potatoes, chickpeas, phulkiyan, tomatoes, onion, Khatti meethi chutney, green chutney, yogurt, and chaat masala. Sprinkle red chili flakes, pomegranate seeds.

6 .
Lastly use Kurkure Toofani Mirch as topping and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کچوری بنانے کے لئے ایک باؤل میں سوجی، میدہ، نمک اور کھانے کا تیل ڈالیں۔ اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور سات سے دس منٹ نرم ڈو گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور باریک شیٹ کی شکل میں بیل لیں۔پھر ایک گول مولڈ لیں اور ڈو کو گول شکل میں کاٹ لیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کچوریاں ڈالیں اورجب کچوریاں پھولنے لگیں تو چولہا ہلکا کر کے لائٹ گولڈن براؤ ن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
کھٹی میٹھی چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈ ر میں املی کا گودا، کٹی لال مرچیں، چینی، نمک، پودینے کے پتے، ذیرہ اور لیموں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔کھٹی میٹھی چٹنی تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے کچوریوں کے اوپر سے سوراخ کرکے اس میں آلو، چنے، پھلکیاں، ٹماٹر، پیاز، کھٹی میٹھی چٹنی، سبز چٹنی، دہی، چاٹ مصالحہ ڈال کر کٹی لال مرچیں چھڑکیں اورا نار سے گارنش کریں۔

6 .
آخر میں کُرکُر ے طوفانی مرچ سے ٹوپنگ کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips