We brought an amazing way to make perfect Qeemay Walay Naan at home. This Qeemay Walay Naan Recipe is great to try at home. Don't forget to share your feedback with us. ...
Read More
We brought an amazing way to make perfect Qeemay Walay Naan at home. This Qeemay Walay Naan Recipe is great to try at home. Don't forget to share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • Dough:
  • 1 tsp Sugar
  • 1 & 1/2 tsp Yeast
  • 3 cups Flour
  • 1 tsp Salt
  • 4 tbsp Yogurt
  • 2 tbsp Oil
  • Warm water as required
  • Mince Filling:
  • 1/2 kg Beef mince
  • 1/2 cup Onion Chopped
  • 1/2 cup Coriander leaves
  • 1 tbsp Garlic chopped
  • 1 tbsp Ginger Chopped
  • 2-3 Green Chilies
  • 2 tbsp crushed Cumin
  • Salt to taste
  • 1-2 tsp Red chili powder
  • 1 tbsp crushed Coriander
  • 2 tbsp Oil
  • 1/2 cup Water
  • 1/2 cup Yogurt
  • Butter as required Coriander for topping as required
  • Direction:
  • - In a bowl add flour, yeast, salt, yogurt, oil and add water gradually. Then knead a soft dough. Grease it with oil and wrap it with cling. Let it rest in a warm place for 1-2 hours.
  • - In a pan add mince and water cook until water dries out.
  • - Add ginger, garlic, salt, red chili powder, crushed cumin, crushed coriander, green chili and mix it well.
  • - Add onion and cook for a minute.
  • - Add oil and cook for a minute.
  • - Add coriander leaves and mix well.
  • - Let it cook.
  • - Now punch down the dough and divide it in 4 equal parts.
  • - Roll out one part and fill the mince filling and seal the sides.
  • - Roll out again with light hands. Make holes with the help of anything with the rounded bottom.
  • - Place the Naan in baking tray, spread yogurt all over and bake it for 12-15 minutes at 190°C.
  • - Spread butter and coriander leaves mixture over hot naan and serve with raita and salad.

Preparation Time:

3 hours

Cooking Time:

20-25 minutes

Serve:

4 persons

ڈواجزاء:
چینی 1چائے کا چمچ
خمیر 1اور آدھا چائے کا چمچ
میدہ 3کپ
نمک 1چائے کا چمچ
دہی 4کھانے کے چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
گرم پانی حسبِ ضرورت
قیمہ فلنگ:
بیف قیمہ آدھا کلو
پیاز چوپڈ آدھا کپ
چوپڈ دھنیے کے پتے آدھا کپ
لہسن چوپڈ 1کھانے کا چمچ
ادرک چوپڈ 1کھانے کا چمچ
ہری مرچ 2-3عدد
کٹا ذیرہ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1-2چائیکے چمچ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پانی آدھا کپ
دہی آدھا کپ
مکھن حسبِ ضرورت
دھنیے کے پتے حسبِ ضرورت

ڈوترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، چینی، خمیر، نمک، دہی، کھانے کا تیل، پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ڈو گوندھ لیں اور 1-2گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
قیمہ فلنگ ترکیب:
ایک پین میں قیمہ، پانی، ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں لہسن، ادرک، نمک، کٹا ذیرہ، کٹا دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، ہری مرچ ڈال کر مکس کریں ۔
پھر پیاز، کھانے کا تیل اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب ڈو کو 4برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑیبنا لیں۔
پھر ایک پیڑا لے کر اسے بیل لیں اور قیمے کا مکسچر اچھی طرح پھیلا کر پیڑا بند کر لیں۔
اب پیڑا دوبارہ بیل کر کسی گولائی والی چیز سے سوراخ کر لیں۔
پھر پیزا پین میں رکھ کر برش سے دہی لگائیں اور190'cپر 12-15منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

تیاری کا وقت :

3 گھنٹے

پکانے کا وقت :

20-25 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *