Keema Bharay Karele Recipe

Wonderful simple, easy and tempting Stuffed Karela Recipe. This Keema Bharay Karelay is a Pakistani Recipe and perfect meal for lunch. Give this Stuffed Karela Recipe a a try and do share your feedback. ...
Read More

Keema Bharay Karele Recipe

Wonderful simple, easy and tempting Stuffed Karela Recipe. This Keema Bharay Karelay is a Pakistani Recipe and perfect meal for lunch. Give this Stuffed Karela Recipe a a try and do share your feedback.
Less Content
Ingredients:
5 Bitter melon (Karely)
1 cup Water
6 tbsp Cooking oil
1 tsp Ginger garlic paste
1 cup Onion (sliced)
1 cup Tomato (chopped)
½ tsp Crushed Coriander
½ tsp crushed chilli
½ tsp cumin powder
½ tsp chili powder
1 cup water
2 tbsp Fresh coriander
2-3 green chilli
Ingredients for Mince Filling
1kg Beef Mince
1-1/2 cup Onion chopped
1 Tbsp Ginger Garlic Paste
1 Tsp Cumin
1 Tsp Chili Powder
Salt to taste
1 tbsp Cumin Powder
1 tsp Crushed Chili
1 Tbsp Garam Masala
1 tsp turmeric Powder
1 cup tomatoes (chopped)
1 Tsp Coriander Powder
½ cup Yogurt
4 tbsp Oil
Green Chili 2-3 (sliced)
Direction for Filling:
In a cooking pan add beef mince, water and cook for 6-8 minutes
Now add onion, ginger garlic paste, cumin seeds, red chili powder, salt, cumin powder, crushed red chili, garam masala, turmeric, coriander powder and cook for a
while Now add tomatoes, yogurt, cooking oil, green chili and cook it until tender and remove the flame.
Peel the Bitter melon and let the seeds out.
Now rub the salt well and keep a side for 1-2 hours
Now wash it with water.
Now take a muslin cloth and put these washed bitter melons into cloth and squeeze it well
Now fill the cooked mince in bitter melon and tied with thread.
Take a cooking pan heat some oil for shallow fry and fry these bitter melons until light brown
Direction for Qeema Bhary Kareley
In a cooking pan add cooking oil, ginger garlic paste, onion and fry until soft
Now add tomatoes and cook for a while
Now add crushed coriander, crushed red chili, cumin powder, red chili powder and cook for a while
Now add cooked remaining mince, fried bitter melon, water and cover and cook it for 5-6 minutes
Use fresh coriander and green chili as a garnish.
Your tasty Qeema Bhary Kareley now ready to serve

Cooking Time:

40 Minutes

Serve:

3-4

اجزاء
کریلے 5عدد
پانی 1 کپ
کھانے کا تیل 6کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
پیاز(سلائس) 1کپ
ٹماٹر 1کپ
کُٹا دھنیا آدھا چائے کا چمچ
کُٹی لال مرچ آدھا چائے کا چمچ
زیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
پانی 1کپ
ہرا دھنیا 2 کھانے کے چمچ
ہری مرچ 2-3 عدد

فلنگ بنانے کے اجزاء:
بیف قیمہ 1کلو
پیاز(چوپ) ڈیڑھ کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
زیرہ 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
زیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
لال مرچ کُٹی ہوئی 1 چائے کا چمچ
گرم مصالحہ 1 کھانے کا چمچ
ہلدی 1چائے کا چمچ
ٹماٹر 1 کپ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دہی آدھا کپ
کھانے کا تیل 4 کھانے کا چمچ
ہری مرچ 2-3 عدد

فلنگ بنانے کی ترکیب :
ایک پین میں قیمہ، پانی ڈال کر چھ سے آٹھ منٹ پکا لیں۔
اب اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، زیرہ ، لال مرچ پاؤڈڑ، نمک، زیرہ، کُٹی لال مرچ، گرم مصالحہ،ہلدی،دھنیا پاؤڈرڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں ٹماٹر، دہی، ہری مرچ، کھانے کا تیل ڈال کر گلنے تک بھون لیں۔
کریلے بنانے کی ترکیب:
کریلوں کو پہلے چھیل لیں اور اس میں سے بیج نکال لیں اب اس پر نمک لگا دیں اور ایک سے دو گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔
اب ان کو دوھ لیں ۔ اب ململ کے کپڑے میں ان کریلوں کو رکھ کر نچوڑ لیں۔
اب ان کریلوں میں تیار کیا ہوا قیمہ بھر لیں اور دھگہ سے کریلوں کو بند کر لیں۔
اب ان کو گرم تیل لیں شیلو فرائی کر لیں۔
کریلے اور قیمہ بنانے کا طریقہ:
ایک پین میں کھانے ک تیل(چھ کھانے کا چمچ) لیں اس میں ادرک لہسن پیسٹ، پیاز ڈال کر پیاز نرم ہونے تک پکا لیں،۔
اب اس میں ٹماٹر ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں دھنیا، زیرہ، لال مرچ ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔
اب اس میں باقی بچا ہوا تیار قیمہ ڈال دیں اور ییار کیے ہوے کریلے اور پانی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ ڈھک کر پکا لیں۔
ہرا دھنیا، ہری مرچ بطور گارنش استعما ل کر لیں۔

پکانے کا وقت :

40 Minutes

افراد :

3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *