Recipes

More

Homemade Ginger Garlic Paste | Red Chili Paste | Green Chili Paste (Pre Ramadan Preparation)

Homemade Ginger Garlic Paste | Red Chili Paste | Green Chili Paste (Pre Ramadan Preparation)

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    5

Start your Pre Ramadan Preparations by making Homemade Ginger Garlic Paste, Red Chili Paste, Green Chili Paste, Lemon Juice, and Fried Onion. Free yourself from the hustle and prepare these Homemade Sauces. Try out these recipes and let us know your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Ginger Garlic Paste:
Ingredients for Green Chili Paste:
Ingredients for Lemon Juice:
Ingredients for Fried Onion:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass jar add garlic, ginger and oil. Blend it well into smooth paste. Your Ginger garlic paste is ready. Note: It can be refrigerated for up to 1 month.

2 .
In a glass jar add green chilies, salt, water and blend it well into smooth paste. Your Green Chili Paste is ready. Note: It can be refrigerated for up to 1 month.

3 .
In a bowl add red whole button chilies and hot water. Soak them for 10-15 mins.

4 .
Add these soaked chilies to a glass jar and add garlic, salt, sugar, oil and blend it well into smooth paste. Your Red Chili Paste is ready. Note: It can be refrigerated for up to 1 month.

5 .
Squeeze lemons in a bowl. Filter them through sieve and add into an airtight bottle. Your lemon juice is ready. Note: It can be refrigerated for up to 1 month.

6 .
Fry the onion over medium flame for 3-4 mins or until golden brown in color.

7 .
Transfer them to a plate covered with tissue. Let it absorb the excess oil.

8 .
Now transfer the fried onion to an airtight bag. Your Fried Onion is ready. Note: It can be stored in an airtight bag at room temperature for up to 1 month.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ادرک لہسن پیسٹ بنانے کے لئے شیشے کیجارمیں لہسن، ادرک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں۔ ادرک لہسن کا پیسٹ تیار ہے۔ نوٹ: اسے ایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

2 .
گرین چِلی پیسٹ بنانے کے لئے شیشے کے جار میں ہری مرچ، نمک اورپانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ گرین چلی پیسٹ تیار ہے۔ نوٹ: اسے ایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

3 .
ریڈ چلی پیسٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ثابت لال مرچیں اور گرم پانی ڈال کر انہیں دس سے پندرہ منٹ بھگو دیں۔

4 .
اب ان بھگوئی ہوئی مرچوں کو شیشے کے جار میں ڈال کر اس میں لہسن، نمک، چینی اورکھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ ریڈ چلی پیسٹ تیار ہے۔ نوٹ: اسے ایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

5 .
لیمن جوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں لیموں نچوڑ کرچھاننی سے چھان لیں اور ہوا بند بوتل میں ڈالیں۔ لیمن جوس تیار ہے۔ نوٹ: اسے ایک ماہ تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

6 .
تلی ہوئی پیاز بنانے کے لئے پیاز کو درمیانی آنچ پر تین سے چار منٹ تک یا گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔

7 .
اب انہیں ٹشو سے ڈھکی ہوئی پلیٹ میں ڈالیں تاکہ اضافی تیل جذب ہوجائے۔

8 .
پھر تلی ہوئی پیاز کو ایئر ٹائٹ بیگ میں ڈالیں۔ تلی ہوئی پیاز تیار ہے۔ نوٹ: اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ایک ایئر ٹائٹ بیگ میں ایک ماہ تک محفوظ کیا جا سکتا ہے۔

Recipe Tips