Recipes

More

Potato Samosa Rolls Recipe (Iftar Recipes)

Potato Samosa Rolls Recipe (Iftar Recipes)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Iftar is incomplete without Aloo Samosa. Give a new touch to your samosa recipe by making Potato Samosa Rolls in your Iftar. Filled with delish potato filling, it’s perfect addition to your iftar. Try out this Potato Samosa Rolls and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, cumin seeds, salt, oil and water. Knead a soft dough and let is rest for 15-20 minutes.

2 .
Boil water in a pot and add potatoes. When they are fully boiled, take off the flame and peel them off.

3 .
Add boiled potatoes in a bowl and mash them properly. Now add chopped onion, ginger garlic paste, green coriander, red chili powder, mint leaves, turmeric powder, red chili flakes, cumin powder, green chilies, salt and mix well. Your potato filling is ready.

4 .
Now take the dough and cut it into 4 equal parts. Take one part and turn into ball shape. Roll the ball down into flat rectangle shape.

5 .
Spread the potato filling on one end and start rolling it giving it a roll shape.

6 .
Now deep fry the rolls on low medium flame until golden in color. Take them off the flame.

7 .
Tasty Potato Samosa Rolls are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، ذیرہ، نمک، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پٹا ٹو فلنگ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی اور آلو ڈا ل کر اچھی طرح ابال کر چھیل لیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح میش کر لیں۔پھر اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، سبز دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، پودینے کے پتے، ہلدی پاؤڈر، کٹی لال مر چیں، ذیرہ پاؤڈر، سبز مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پٹا ٹو فلنگ تیار ہے۔

4 .
اب ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح میش کر لیں۔پھر اس میں پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، سبز دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، پودینے کے پتے، ہلدی پاؤڈر، کٹی لال مر چیں، ذیرہ پاؤڈر، سبز مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔پٹا ٹو فلنگ تیار ہے۔

5 .
اب بیلی ہوئی ڈو کے ایک کنارے پر پٹا ٹو فلنگ رکھیں اور رول کی شکل میں رول کر لیں۔

6 .
پھر ان رولز کو ہلکی آنچ پر گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کر دیں۔

7 .
مزیدار پٹاٹو سموسہ رولز تیار ہیں۔

Recipe Tips