Potato Finger a quick snack yet tasty for your Iftar and appealing in presentation. Coat your potato fingers in Kurkure and make them extra crunchy and spicy. This recipes is a must try when you’re getting late and want something tasty in snacks. Give this recipe a try and ...
Read More
Potato Finger a quick snack yet tasty for your Iftar and appealing in presentation. Coat your potato fingers in Kurkure and make them extra crunchy and spicy. This recipes is a must try when you’re getting late and want something tasty in snacks. Give this recipe a try and share your feedback with us.
Less Content
  • Potato Fingers Recipe
  • Ingredients for potato fingers:
  • Potatoes (boiled & mashed) 1/2 kg
  • Chicken (boiled & shredded) 1 cup
  • Carrots (shredded) 1 cup
  • Capsicum (chopped) 1 cup
  • Coriander fresh 3 tbsp
  • Green onion (chopped) 3 tbsp
  • Green chilies (chopped) 1 tbsp
  • Salt to taste
  • Black pepper powder 1 tsp
  • Red chili flakes 1 tbsp
  • Oregano 1 tbsp
  • White pepper powder 1/2 tsp
  • Ingredients for red tamarind sauce:
  • Tomato ketchup 1 cup
  • Tamarind pulp 1/2 cup
  • Green chilies (chopped) 1 tbsp
  • Sugar 2 tbsp
  • Mint leave 6-7
  • Ingredients for coating:
  • All-purpose flour as required
  • Egg (beaten) as required
  • Kurkure crumbed (as required)
  • Directions:
  • In a bowl add potatoes, chicken, carrots, capsicum, black pepper, salt, chili flakes, green onion, coriander, white pepper, green chilies and oregano.
  • Mix all these ingredients well and make finger shapes.
  • Coat them in flour, then dip in egg and lastly coat in kurkure crumbs.
  • Heat oil in a pan and deep fry your potato sticks until light golden brown.
  • Directions for sauce:
  • In a blender add tamarind pulp, tomato ketchup, sugar, green chilies and mint.
  • Blend them well and your sauce is ready.
  • Assembling:
  • Take small glasses, pour sauce in them and add your prepared potato fingers.
  • Your tasty potato fingers are ready to serve.
  • Preparation time: 15-20 minutes
  • Cooking time: 25-30 minutes
  • Serving: 4-5 persons

پٹاٹو فنگر ریسپی
پٹا ٹو فنگرز بنانے کے اجزاء:
ابلے اور میش کئے آلو آدھا کلو
ابلا اور میش کیا چکن 1کپ
کٹی ہوئی گاجریں 1کپ
شملا مرچ 1کپ
تازہ دھنیا 3کھانے کے چمچ
سبز دھنیا 3کھانے کے چمچ
سبز پیاز 3کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
اوریگانو 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
سرخ املی سوس بنانے کے اجزاء:
ٹماٹو کیچپ 1کپ
املی کا گودا آدھا کپ
سبز مرچیں 1کھانے کا چمچ
چینی 2کھانے کے چمچ
پودینے کے پتے 6-7عدد
کوٹنگ کے اجزاء:
میدہ حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
کٹے ہوئے کُرکُرے حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک باؤل میں آلو، چکن، گاجریں، شملا مرچ، کالی مرچ، نمک، کٹی لال مرچ، سبز پیاز، دھنیا، سفید مرچ، سبز مرچیں او ر اوریگانو ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں اور فنگر کی شکل میں بنا لیں۔
اب ان کو میدے میں کوٹ کریں پھر انڈے میں ڈِپ کریں اور آخر میں کُرکُرے کرمز میں اچھی طرح کوٹ کرلیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پٹاٹو فنگرز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔
سوس بنانے کی ترکیب:
ایک بلینڈر میں املی کا گودا، ٹماٹو کیچپ، چینی، سبز مرچیں اور پودینہ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
چھوٹے چھوٹے گلاسوں میں تیار کی ہوئی سوس ڈالیں اور اس میں تیار کی ہوئی پٹاٹو فنگرز رکھ دیں۔
مزیدار پٹاٹو فنگر ز تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکا نے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *