How to Make Pomfret Fish Fry
Ingredients
- Pomfret fish 2 pieces
- Cooking Oil as needed
- Rice Flour 4 tbsp
- Yellow Color ½ tsp
- Maida Flour 4 tbsp
- Corn Flour 2 tbsp
- Salt as per taste
- Red Chili Crushed 1 tsp
- Ajwain ¼ tsp
- Whole Cumin ½ tsp
- Black Pepper Crushed 1 tsp
- Cumin Powder ½ tsp
- Lemon Juice 2 tbsp
- Ginger & Garlic Paste 1 tbsp
- Egg 1 piece
Method
1- Place the cuts on the fish.
2- In a bowl, add rice flour, yellow color, Maida flour, corn flour, salt, red chili crushed, ajwain, whole cumin, black pepper, cumin powder, lemon juice, ginger & garlic paste, egg and mix it well.
3- Now, cover this paste on fish and keep it in the refrigerator for an hour.
4- Afterward, deep fry in the cooking oil until golden brown.
Your tasty Fried Pomfret Fish now ready to serve.
Cooking time: 30 minutes.
Serve: 2 to 3 persons
Other Popular Pakistani Recipes: Mutton Kunna |
Sindhi Baryani |
Kashmiri Pulao |
Shahi Kheer |
Spicy Tawa Fish |
Mutton Mundi |
Beef Haleem |
Chicken Nihari |
Mutton Rogan Josh |
Fish ka Salan |
Kari Pakora |
Chicken Karhai |
Mutton Chatpata |
Chicken Kofta |
Bombay Biryani |
Chicken Handi
اجزاء
۔ فش(پا م فریٹ) دو عدد
۔ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
۔ چاول کا آٹا چار کھانے کے چمچ
۔ پیلا رنگ آدھا چائے کا چمچ
۔ میدہ چار کھانے کے چمچ
۔ کارن فلور دو کھانے کے چمچ
۔ نمک حسبِ ذائقہ
۔ لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
۔ اجوائن ایک چو تھائی چائے کا چمچ
۔ ثابت زیرہ آدھا چائے کا چمچ
۔ کالی مر چ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
۔ زیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
۔ لیمن جوس دو کھانے کے چمچ
۔ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
۔ انڈا ایک عدد
ترکیب
۔ پا م فریٹ فش پرجگہ جگہ کَٹ لگا لیں ۔
۔ ایک برتن میں چاول کا آٹا لیں اس میں پیلا رنگ ،میدہ ،کارن فلور ،نمک،لال مرچ کُٹی ہوئی ،اجوائن ،ثابت زیرہ ،کالی مرچ ،زیرہ پاؤڈر ،لیموں کا رس ،ادرک لہسن پیسٹ اور انڈا ڈال کراچھی طرح ملا لیں ۔
۔ ا ب فش پر تیار شدہ مصالحہ لگا کر ایک گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔
۔ ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کریں اوراس میں مصالحہ لگی فش کو ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں ۔
آپکی مزیدار فرائیڈ پام فریٹ فش تیار ہے۔
پکانے کا وقت:30منٹ
افراد: دو سے تین