Pizza Pockets Recipe: Now serving you a delectable combination of chicken and cheese! Pizza Pockets Recipe. Pizza Pocket Recipe is tasty beyond imagination. Give it a try and share your experience with us. ...
Read More
Pizza Pockets Recipe: Now serving you a delectable combination of chicken and cheese! Pizza Pockets Recipe. Pizza Pocket Recipe is tasty beyond imagination. Give it a try and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients for Pizza dough:
  • 2 cups All-purpose flour
  • 2 tbsp Oil
  • 1/2 tsp Salt
  • 4 tbsp Yogurt
  • 2 tsp Yeast
  • 1 tbsp Sugar
  • 1/2 cup Milk warm
  • Water as required
  • Ingredients for Pizza sauce:
  • 1 cup Tomato puree
  • 1 tsp Onion powder
  • 1 tsp Garlic powder
  • 2 tbsp Oregano
  • 2-3 Basil leaves
  • 1 tbsp Chili flakes
  • 1/2 cup Ketchup
  • 2 tbsp Oil
  • 1/2 tsp Salt
  • Ingredients for Buffalo chicken:
  • 1 tbsp Oil
  • 500g Chicken boneless (cubes)
  • 1 tsp Garlic (chopped)
  • 3 tbsp Butter
  • 1 cup Red hot sauce
  • 2 tbsp Vinegar
  • 1/2 tsp Worcestershire sauce
  • 1/2 tsp Tabasco sauce
  • 1/4 tsp Paprika
  • 1 tbsp Sugar
  • Ingredients for assembling:
  • Bell pepper cubes (red & yellow) as required
  • Onion cubes as required
  • Black olives as required
  • Mozzarella cheese as required
  • Cheddar cheese as required
  • Butter (for brushing)
  • Nigella seeds (for sprinkling)
  • Directions for Pizza dough:
  • In a bowl mix lukewarm milk, sugar, yeast, mix it well and let it rest for 5 to 10 minutes.
  • In another bowl mix flour, salt, oil and yogurt. Add yeast mix and knead into a smooth dough. Let it rest for one hour.
  • Directions for Pizza sauce:
  • Heat oil in a pan, add tomato puree, ketchup, onion powder, garlic powder, oregano, basil, chili flakes, vinegar, salt and cook until it starts bubbling.
  • Take it off the flame and let it cool down.
  • Directions for Buffalo chicken:
  • In a frying pan heat oil, add butter and sauté garlic in it.
  • Add chicken cubes and cook until it changes color.
  • Now add hot sauce, vinegar, Worcestershire sauce, tabasco sauce, paprika, sugar and cook until dry and fully cooked.
  • Assembling:
  • divide dough into two equal portions, roll out the dough in oval shape and spread pizza sauce on it.
  • Sprinkle mozzarella cheese, chicken, vegetables on half portion.
  • Sprinkle cheddar cheese, oregano and cover it with another half of the sheet. Press the edges with fork to seal it.
  • Bake in preheated oven at 180 degree for 12 to 15 minutes.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

45 minutes

Serve:

4 persons

ڈواجزاء:
میدہ 2کپ
کھانے کے تیل 2کھانے کے چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
دہی 4کھانے کے چمچ
خمیر 2چائے کے چمچ
گرم دودھ آدھا کپ
پانی حسبِ ذائقہ
پیزا سا س اجزاء:
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
پیاز پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر 1چائے کا چمچ
اوریگانو 2کھانے کے چمچ
بیزل کے پتے 2-3عدد
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کیچپ آدھا کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چکن کے اجزاء:
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
لہسن چوپڈ 1چائے کا چمچ
مکھن 3کھانے کے چمچ
ریڈ ہاٹ ساس 1کپ
سرکہ 2کھانے کے چمچ
وورسٹر شائر ساس آدھا چائے کا چمچ
تبیسکو آدھا چائے کا چمچ
پیپریکا 1چوتھائی چائے کا چمچ
چینی 1کھانے کا چمچ
اسمبلنگ کے اجزاء:
سرخ شملا مرچ حسبِ ضرورت
پیلی شملا مرچ حسبِ ضرورت
موزریلا چیز حسبَ ضرورت
چیڈر چیز حسبِ ضرورت
مکھن برشنگ کے لئے
کلونجی چھڑکنے کے لئے

پیزا ڈو ترکیب:
ایک باؤل میں دودھ، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے دس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل، دہی اور خمیر مکسچر ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ایک گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پیزا سا س ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، اوریگانو، بیزل، کٹی لال مرچ، سرکہ اور نمک ڈال کرتب تک پکائیں جب تک نیچے سے بلبلے اٹھناشروع ہوجائیں۔
اب چولہا بند کر کے ٹھنڈا ہونے دیں۔
چکن کی ترکیب:
ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں مکھن اور لہسن ڈال کر بھون لیں۔
اب اس میں چکن کیوب ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔
پھر اس میں ہاٹ ساس، سرکہ، وورسٹر شائر ساس، تبیسکو ساس، چینی اور پیپریکا ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔
اسمبلنگ:
ڈو کو دو حصوں میں تقسیم کر کے بیزوی شکل میں بیل لیں اور اس پرپیزا ساس لگا کے موزریلا چیز چھڑک دیں۔
اب اس کے آدھے حصے پرچکن اور سبزیاں ڈال دیں۔
پھر اس پر چیڈر چیز، اوریگانو چھڑکیں اور دوسری شیٹ رکھ کانٹے کے ساتھ کناروں کو دبا کر بند کرلیں۔
اب پہلے سے گرم اوون میں 180ٹمپریچر پر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے بیک کر لیں۔
پیزا پوکٹس تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

45 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *