Recipes

More

Pizza Pockets Recipe

Pizza Pockets Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Research Content

Pizza Pockets Recipe: Now serving you a delectable combination of chicken and cheese! Pizza Pockets Recipe. Pizza Pocket Recipe is tasty beyond imagination. Give it a try and share your experience with us.


 Ingredients

Ingredients for Pizza dough:
Ingredients for Pizza sauce:
Ingredients for Buffalo chicken:
Ingredients for assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix lukewarm milk, sugar, yeast, mix it well and let it rest for 5 to 10 minutes. In another bowl mix flour, salt, oil and yogurt. Add yeast mix and knead into a smooth dough. Let it rest for one hour.

2 .
Heat oil in a pan, add tomato puree, ketchup, onion powder, garlic powder, oregano, basil, chili flakes, vinegar, salt and cook until it starts bubbling.Take it off the flame and let it cool down.

3 .
In a frying pan heat oil, add butter and sauté garlic in it. Add chicken cubes and cook until it changes color.

4 .
Now add hot sauce, vinegar, Worcestershire sauce, tabasco sauce, paprika, sugar and cook until dry and fully cooked.

5 .
divide dough into two equal portions, roll out the dough in oval shape.

6 .
Now spread pizza sauce on it. Sprinkle mozzarella cheese, chicken, vegetables on half portion.

7 .
Sprinkle cheddar cheese, oregano and cover it with another half of the sheet. Press the edges with fork to seal it.

8 .
Bake in preheated oven at 180 degree for 12 to 15 minutes.

9 .
Your pizza pockets are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دودھ، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانچ سے دس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل، دہی اور خمیر مکسچر ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور ایک گھنٹے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کر کے اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، پیاز پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، اوریگانو، بیزل، کٹی لال مرچ، سرکہ اور نمک ڈال کرتب تک پکائیں جب تک نیچے سے بلبلے اٹھناشروع ہوجائیں۔اب چولہا بند کر کے ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں مکھن اور لہسن ڈال کر بھون لیں۔اب اس میں چکن کیوب ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ہاٹ ساس، سرکہ، وورسٹر شائر ساس، تبیسکو ساس، چینی اور پیپریکا ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
ڈو کو دو حصوں میں تقسیم کر کے بیزوی شکل میں بیل لیں ۔

6 .
اب اس پرپیزا ساس لگا کے موزریلا چیز چھڑک دیں۔پھر اس کے آدھے حصے پرچکن اور سبزیاں ڈال دیں۔

7 .
پھر اس پر چیڈر چیز، اوریگانو چھڑکیں اور دوسری شیٹ رکھ کانٹے کے ساتھ کناروں کو دبا کر بند کرلیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

9 .
پیزا پوکٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More