Recipes

More

Pizza parcels Recipe

Pizza parcels Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Pizza Parcels filled with delicious mince filling is a combo you can’t miss. This simple pizza parcels recipe is loaded with all the right flavors. Do try out this Pizza Parcels recipe in your tea-time and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, salt, sugar, oil and mix well. Add water and knead a soft dough. Cover it with cling and let it rest near warm place for 15-20 minutes or double in size.

2 .
Heat oil on a pan and add chicken mince. Cook for 3-4 minutes or until it changes color.

3 .
Now add salt, black pepper powder, soy sauce, chili sauce, red chili flakes and mix well and cook for 3-4 mins. Now add capsicum, onion, sweet corn, olives, mushrooms and cook for about 2-3 minutes.

4 .
Now add pizza sauce and cook for 2-3 minutes. Take off the flame and let it cool on room temperature.

5 .
Take the dough and cut into 2 halves. Take one dough and roll it down into flat rectangle shape.

6 .
Spread pizza sauce, prepared chicken mixture, cheese, red chili flakes, oregano and cover with the sides by giving it a log shape. Now cut into equal parts making them into parcels.

7 .
Place the parcels on the baking tray, do the egg brush, sprinkle cheese, oregano, red chili flakes, olives and bake it on 200 degrees for about 10-15 minutes or until golden in color.

8 .
Serve hot with Ketchup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے ایک میدہ، خمیر، نمک، چینی اور کھانے کا تیل ڈال کر مکس کریں۔اب پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ ڈال کر تین سے چار منٹ یا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سویا سوس، چِلی سوس اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں شملا مرچ، پیاز، سویٹ کارن، کالا زیتون اور مشرومز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں پیزا سوس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور چولہا بند کرکے ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں اور مستطیل شکل میں بیل لیں۔

6 .
اب اس پر پیزا سوس پھیلائیں اور اس پر تیار کیا ہوا چکن مکسچر، چیز، کٹی لال مرچیں، اوریگانو رکھیں۔اب اس کی سائیڈوں کو مستطیل کی شکل میں فولڈ کر لیں۔اب ان کو برابرحصوں میں پارسلز کی شکل میں کاٹ لیں۔

7 .
پھر پارسلز کو بیکنگ ٹرے میں انڈے سے برش لگائیں اور اس پر چیز، اوریگانو، کٹی لال مرچیں اور کالازیتون رکھ کر دو سو کے درجہ حرارت دس سے پندرہ منٹ یا گولڈن ہونے تک بیک کر لیں۔

8 .
مزیدار پیزا پارسلز تیار ہیں۔

Recipe Tips