Recipes

More

Pita Pockets Recipe

Pita Pockets Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Pita pocket a combination of grilled chicken with veggies and topped with cheese sauce can’t be missed by a person who loves sandwiches. Loaded with all right flavors and taste this recipe is a must-have. Give this delicious pita pocket recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

01 .
In a bowl add flour, yeast, oregano, sugar, salt, oil and milk. Gradually add water and knead a smooth dough. Cover and let it proof for 30 minutes.

02 .
Make small balls of 105 grams roll out each in round shape.

03 .
Cook on a medium pan on low flame each side for 40 seconds or 1 minute.

04 .
Then again cook on a grill pan, each side for at least a minute and then cut them from center and make pocket.

05 .
Take chicken breast and cut it into half to make thin slices. Marinate your chicken with salt, pepper, lemon juice, mustard paste and oil for 15 minutes.

06 .
Grease your grill pan and cook your chicken fillet each side for 2 to 3 minutes.

07 .
Then cut your chicken fillets into strips.

08 .
Pour oil in a pan, then add butter and let it melt. Add flour and cook it on medium low flame for a minute. Then add milk in it and give it a good mix.

09 .
Add white pepper, salt and cheese. Cook until cheese melts.

10 .
Spread pizza sauce in pocket then fill it with ice burg, chicken, capsicum, tomatoes and onion.

11 .
Sprinkle olives, sweet corn on top and lastly drizzle cheese sauce.

12 .
Your tasty pita pockets are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

01 .
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، اوریگانو، چینی، نمک، کھانے کا تیل، دودھ اور تھوڑ اتھوڑا کرکے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر تیس منٹ ڈھک کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

02 .
اب اس ڈو کے ایک سو پانچ گرام کے پیڑے بنا کر بیل لیں۔

03 .
پھر ان کو درمیانی ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے ایک منٹ پکا لیں۔

04 .
پھر دوبارہ گرِل پین پر درمیانی ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکاکر درمیان سے کاٹ کر پاکٹ کی شکل بنا لیں۔

05 .
چکن بریسٹ لے کر اس کو درمیانی سے کاٹ کر باریک ٹکڑوں میں کاٹ کر اس میں چکن نمک، کالی مرچ، لیموں کا رس، مسٹرڈ پیسٹ اور کھانے کا تیل ڈال کر پندرہ منٹ میرینیٹ کر لیں۔

06 .
پھر گرِل پین کو گریس کرکے چکن فلٹس کو ہر سائیڈ سے دو سے تین منٹ پکالیں۔

07 .
اب چکن کوباریک ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

08 .
ایک پین میں آئل اور مکھن ڈال کر پگھلنے دیں اور اس میں میدہ ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکاکر اس میں دودھ ڈٖال کر اچھی طرح مکس کریں۔

09 .
اب اس میں سفید مرچ، نمک اور چیز ڈال کر پگھلنے تک پکائیں۔

10 .
پیٹا پاکٹس پر سوس پھیلائیں اور اس میں بند گوبھی، چکن، شملا مرچ، ٹماٹر اور پیاز بھر دیں۔

11 .
اب اس پر کالا زیتون اور سویٹ کارن چھڑک کر چیز سوس ڈال دیں۔

12 .
مزیدار پیٹا پاکٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips