Pita Pockets Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4
  • VIEWS
    1298

Pita pocket a combination of grilled chicken with veggies and topped with cheese sauce can’t be missed by a person who loves sandwiches. Loaded with all right flavors and taste this recipe is a must-have. Give this delicious pita pocket recipe a try and share your feedback with us.

Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
In a bowl add flour, yeast, oregano, sugar, salt, oil and milk. Gradually add water and knead a smooth dough. Cover and let it proof for 30 minutes.

Step 02
Make small balls of 105 grams roll out each in round shape.

Step 03
Cook on a medium pan on low flame each side for 40 seconds or 1 minute.

Step 04
Then again cook on a grill pan, each side for at least a minute and then cut them from center and make pocket.

Step 05
Take chicken breast and cut it into half to make thin slices. Marinate your chicken with salt, pepper, lemon juice, mustard paste and oil for 15 minutes.

Step 06
Grease your grill pan and cook your chicken fillet each side for 2 to 3 minutes.

Step 07
Then cut your chicken fillets into strips.

Step 08
Pour oil in a pan, then add butter and let it melt. Add flour and cook it on medium low flame for a minute. Then add milk in it and give it a good mix.

Step 09
Add white pepper, salt and cheese. Cook until cheese melts.

Step 10
Spread pizza sauce in pocket then fill it with ice burg, chicken, capsicum, tomatoes and onion.

Step 11
Sprinkle olives, sweet corn on top and lastly drizzle cheese sauce.

Step 12
Your tasty pita pockets are ready to serve.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
ایک باؤل میں میدہ، خمیر، اوریگانو، چینی، نمک، کھانے کا تیل، دودھ اور تھوڑ اتھوڑا کرکے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر تیس منٹ ڈھک کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

Step 02
اب اس ڈو کے ایک سو پانچ گرام کے پیڑے بنا کر بیل لیں۔

Step 03
پھر ان کو درمیانی ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے ایک منٹ پکا لیں۔

Step 04
پھر دوبارہ گرِل پین پر درمیانی ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکاکر درمیان سے کاٹ کر پاکٹ کی شکل بنا لیں۔

Step 05
چکن بریسٹ لے کر اس کو درمیانی سے کاٹ کر باریک ٹکڑوں میں کاٹ کر اس میں چکن نمک، کالی مرچ، لیموں کا رس، مسٹرڈ پیسٹ اور کھانے کا تیل ڈال کر پندرہ منٹ میرینیٹ کر لیں۔

Step 06
پھر گرِل پین کو گریس کرکے چکن فلٹس کو ہر سائیڈ سے دو سے تین منٹ پکالیں۔

Step 07
اب چکن کوباریک ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

Step 08
ایک پین میں آئل اور مکھن ڈال کر پگھلنے دیں اور اس میں میدہ ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر ایک منٹ پکاکر اس میں دودھ ڈٖال کر اچھی طرح مکس کریں۔

Step 09
اب اس میں سفید مرچ، نمک اور چیز ڈال کر پگھلنے تک پکائیں۔

Step 10
پیٹا پاکٹس پر سوس پھیلائیں اور اس میں بند گوبھی، چکن، شملا مرچ، ٹماٹر اور پیاز بھر دیں۔

Step 11
اب اس پر کالا زیتون اور سویٹ کارن چھڑک کر چیز سوس ڈال دیں۔

Step 12
مزیدار پیٹا پاکٹس تیار ہیں۔

LEAVE A REVIEW