Recipes

More

Pinwheel Pizza Recipe

Pinwheel Pizza Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Give a new twist to your pizza recipe with Pinwheel Pizza. Accompany your tea with these delicious pizza delights, that are super easy and appetizing. Try out this Pinwheel Pizza and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Pizza Dough:
Ingredients for Chicken Mixture:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, sugar, yeast and mix well. Let it rest for 5-7 minutes.

2 .
Add flour, salt in a bowl, add prepared yeast mixture, oil and knead a soft dough. Grease with oil, cover with plastic wrap. Let it rest until double in size.

3 .
In a pan heat oil and sauté garlic until golden. Add chicken, hot sauce, soy sauce, chicken stock, salt, black pepper, red chili flakes, mustard paste, and vinegar and cook until water dries out.

4 .
Take the prepared pizza dough and roll out into rectangular shape.

5 .
Spread pizza sauce over it. Top it with capsicum, onion, olives, sweet corn, cheese, chili flakes, and oregano.

6 .
Roll the dough into log shape.

7 .
Cut the roll into 9 equal slices, laying them flat on non-stick baking tray.

8 .
Bake them for 12-15 minutes at 175°C until golden.

9 .
Your pizza pinwheels are ready. Serve with ketchup and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیزا ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں پانی، چینی اور خمیر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانچ سے سات منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں میدہ، نمک، تیار کیا ہوا خمیر مکسچر اور کھانے کا تیل ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں۔پھر ڈو کو کھانے کے تیل سے گریس کرکے پلاسٹک ریپ میں ڈھک کر رکھ دیں جب تک سائز میں دو گنا ہوجائے۔

3 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں چکن، ہاٹ سوس، سویا سوس، چکن یخنی، نمک، کالی مرچیں، کٹی لال مرچیں، مسٹرڈ پیسٹ اور سرکہ ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے تیا ر کی ہوئی ڈو کو مستطیل کی شکل میں بیل لیں۔

5 .
اب اس پر پیزا سوس پھیلا کر اس پر شملا مرچ، پیاز، کا لا زیتون، سویٹ کارن، چیز، کٹی لال مرچیں اور اوریگانو ڈالیں۔

6 .
پھر ڈو سوس رول کی شکل میں رول کر لیں۔

7 .
اب ڈو کو نو برابر سلائسز میں کاٹ کر بیکنگ ٹرے میں رکھ دیں۔

8 .
پھر ان سلائسز کو ایک سو پچہتر کے درجہ حرارت بارہ سے پندرہ منٹ گولڈن ہونے تک بیک کر لیں۔

9 .
مزیدار پِن ویل پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips