Recipes

More

Peshawari Beef Chana Pulao

Peshawari Beef Chana Pulao

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

This delicious and Unique Peshawari Beef Chana Pulao is going to be your next favorite recipe. This appetizing traditional Zaiqa Chawal made from Guard Basmati Rice is a best addition to your Eid Dawat Menu. Try Peshawari Beef Chana Pulao and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take a muslin cloth and put garlic cloves, coriander seeds, cumin seeds, cloves, black peppercorns, black cardamom, green cardamom, bay leaves, cinnamon sticks, fennel seeds and make a sachet. Set aside.

2 .
In a large pot add beef, water, salt, sachet and green chilies. Bring it to boil. Cover with lid and let cook on low flame until meat gets tender.

3 .
Once the meat gets tender, extract the broth and keep aside until used.

4 .
In a bowl add water and Guard Basmati Rice. Soak for 25-30 minutes. Strain and set aside.

5 .
In a pot heat oil and add onion and cook until light golden brown. Add black peppercorns and cook for a minute. Add salt, red chili powder, garam masala powder and mix well.

6 .
Add boiled beef and cook for a minute. Add boiled chickpeas, black raisins and cook for another minute.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% water has evaporated. Cover with lid and steam for 10-15 minutes on low flame.

8 .
Serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گرم مصالحہ پوٹلی بنانے کے لئے ایک ململ کے کپڑے میں لہسن کی جویں، سوکھا دھنیا، ذیرہ، لونگ، ثابت کالی مرچیں، کالی الائچی، سبز الائچی، تیز پتا، دار چینی اور سونف ڈال کر گِرا لگا دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
بیف یخنی بنانے کے لئے ایک بڑے برتن میں بیف، پانی، نمک، گرم مصالحہ پوٹلی اور سبز مرچیں ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر گوشت گلنے تک پکائیں۔

3 .
جب گوشت گل جائے تو اس میں سے یخنی نکال لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پلاؤ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاول پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈا ل کر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر اس میں ابلا ہوا بیف ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ابلے ہوئے چنے اور کالی کشمش ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

8 .
مزیدار پشاوری بیف چنا پلاؤ تیار ہے۔

Recipe Tips