Peri Peri Chicken: Peri Peeri Chicken With Peri Peri Sauce and addition of Peri Peri Rice has awesome kind of proper meal to make at home. Give try to this amazingly easy Peri Peri Chicken With Peri Peri Rice and Enjoy it. ...
Read More
Peri Peri Chicken: Peri Peeri Chicken With Peri Peri Sauce and addition of Peri Peri Rice has awesome kind of proper meal to make at home. Give try to this amazingly easy Peri Peri Chicken With Peri Peri Rice and Enjoy it.
Less Content
  • Ingredients for Peri Peri sauce:
  • 10-12 Kashmiri chilies
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 2-3 cloves Garlic
  • 2-3 tbsp Coriander fresh (chopped)
  • 1 tbsp Mustard paste
  • 1 cup Vinegar
  • 1/4 cup Oil
  • 1/2 tsp Citric acid
  • 2 tbsp Lemon juice
  • Salt to taste
  • Ingredients for Peri Peri Chicken:
  • 4 K&N’s Tender Brest
  • 3 tbsp Peri Peri sauce
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 1 tbsp Paprika powder
  • 2 tbsp Worcestershire sauce
  • Ingredients for Peri Peri Rice:
  • 2 cups Rice (boiled)
  • 3-4 tbsp Oil
  • 1/4 cup Capsicum (cubes)
  • 1/4 cup Tomatoes
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 3 tbsp Peri peri sauce
  • Directions for Peri Peri Sauce:
  • 1. Boil Kashmiri red chilies in vinegar for one minute.
  • 2. In a blender, add red chili flakes, garlic, coriander, mustard paste, vinegar, olive oil, citric acid, lemon juice and socked Kashmiri chilies.
  • 3. Blend all the ingredients well and make a smooth paste.
  • 4. Your peri peri sauce is ready you can store it for up to 2-3 week.
  • Note: increase or decrease the quantity of Kashmiri red chilies to adjust the spice level in your sauce.
  • Direction for Peri Peri Chicken:
  • 1. Take a bowl, mix peri peri sauce, salt, soya sauce, paprika powder and Worcestershire sauce.
  • 2. Marinate K&N’s Tender Brest in it for 30 to 40 minutes.
  • 3. Heat grill pan and grease with oil. Cook marinated K&N’s Tender Brest from both sides for 4 to 5 minutes or until tender.
  • 4. Garnish with coriander leaves and chopped chilies and serve.
  • Directions for Peri Peri Rice:
  • 1. In a pan heat oil, add capsicum and tomatoes and sauté a bit.
  • 2. Then add soya sauce, peri peri sauce and add rice.
  • 3. Mix all ingredients well, and let it simmer for 2 to 3 minutes.
  • 4. Your peri peri rice is ready to serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

3 persons

پیری پیری سوس کے اجزاء:
کشمیری کٹی مرچ 10-12عدد
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
لہسن کی جویں 2-3عدد
تازہ دھنیا 2-3کھانے کے چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سرکہ 1کپ
کھانے کا تیل 1تھائی کپ
لیموں کا رس 2کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پیری پیری چکن کے اجزاء:
K&N’s Tender Brest 4عدد
پیری پیری سوس 3کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
نمک حسبِ ذائقہ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
پیپریکا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ووسٹر شائر سوس 2کھانے کے چمچ
پیری پیری رائس کے اجزاء:
ابلے ہوئے چاول 2کپ
کھانے کا تیل 3-4کھانے کے چمچ
شملا مرچ 1چوتھائی کپ
ٹماٹر 1چوتھائی کپ
سویا سوس 1کھانے کا چمچ
پیری پیری سوس 3کھانے کے چمچ

پیری پیری سوس ترکیب:
کشمیری مرچوں کو سرکہ میں ایک منٹ کے لئے ابال لیں۔
اب ایک بلینڈر میں کٹی لا ل مرچیں، لہسن، دھنیا، مسٹرڈ پیسٹ، سرکہ، زیتون کا تیل اور بھگوئی ہوئی کشمیری مرچیں ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
پیری پیری سوس تیار ہے۔
پیری پیری چکن ترکیب:
ایک باؤل میں پیری پیری سوس، نمک، سویا سوس، پیپریکا پاؤڈر، ووسٹر شائر اور K&N's Tender Brest ڈال کر تیس سے چالیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
اب گرل پین کو آئل سے گریس کر کے K&N's Tender Brest دونوں سائیڈوں سے چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
دھنیے کے پتوں اور مرچوں کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔
پیری پیری رائس ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں شملا مرچ اور ٹماٹر ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھو ن لیں۔
اب اس میں سویا سوس، پیری پیری سوس اور چاول ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور دو سے تین منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
پیری پیری رائس تیار ہیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 3

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *