Peri Peri Chicken Wings: Peri Peri Chicken Wings a spicy treat for your taste buds. Make your favorite Peri Peri sauce at home and enjoy the delicious combo of Peri Peri Chicken Wings. A simple yet scrumptious recipe you would love. Give this recipe a ...
Read More
Peri Peri Chicken Wings: Peri Peri Chicken Wings a spicy treat for your taste buds. Make your favorite Peri Peri sauce at home and enjoy the delicious combo of Peri Peri Chicken Wings. A simple yet scrumptious recipe you would love. Give this recipe a try and share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients for Peri Peri sauce:
  • 10-12 Kashmiri chilies
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 2-3 cloves Garlic
  • 2-3 tbsp Coriander fresh (chopped)
  • 1 tbsp Mustard paste
  • 1 cup Vinegar
  • 1/4 cup Oil
  • 1/2 tsp Citric acid
  • 2 tbsp Lemon juice
  • Salt to taste
  • Ingredients for Garlic bread:
  • 2 Bread slices
  • 1/2 cup Butter (melted)
  • 1 tbsp Garlic (minced)
  • Salt to taste
  • 2 tbsp Coriander (chopped)
  • Ingredients for assembling:
  • 425g K&N's Combo Wings
  • Coriander fresh for garnish
  • Directions for Peri Peri Sauce:
  • Boil Kashmiri red chilies in vinegar for one minute.
  • In a blender, add red chili flakes, garlic, coriander, mustard paste, vinegar, olive oil, citric acid, lemon juice and socked Kashmiri chilies.
  • Blend all the ingredients well and make a smooth paste.
  • Your peri peri sauce is ready you can store it for up to 2-3 week.
  • Note: increase or decrease the quantity of Kashmiri red chilies to adjust the spice level in your sauce.
  • Directions for garlic bread:
  • In a small bowl mix butter, garlic and salt.
  • Take bread slices an cut in triangle shape.
  • Brush melted butter on bread pieces evenly and sprinkle parsley on top.
  • Bake in a preheated oven at 180 degrees for 7 to 8 minutes until light golden brown.
  • Assembling:
  • Prepare K&N's Combo Wings as per the instructions on pack.
  • In a platter place combo wings and pour peri peri sauce on top.
  • Serve with freshly baked garlic bread and enjoy.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

4-5 persons

پیری پیری سوس بنانے کے اجزاء:
کشمیری مرچیں 10-12عدد
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
لہسن کی جویں 2-3عدد
تازہ دھنیا 2-3کھانے کے چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سرکہ 1کپ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
سٹرک ایسڈ آدھا چائے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گارلِک بریڈ بنانے کے اجزاء:
بریڈ سلائس 2عدد
لہسن 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا 2کھانے کے چمچ
اسمبلنگ کے اجزاء:
K&N’s Combo Wings 425گرام
تازہ دھنیا گارنش کے لئے

پیری پیری سوس بنانے کی ترکیب:
کشمیری مرچوں کو سرکہ میں ایک منٹ کے لئے ابال لیں۔
اب ایک بلینڈر میں کٹی لال مرچیں، لہسن، دھنیا، مسٹرڈ پیسٹ، سرکہ، زیتون کا تیل، سٹرک ایسڈ، لیموں کا رس اور بھگوئی ہوئی کشمیری مرچیں ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
مزیدار پیری پیری سوس تیار ہے۔
(نوٹ: پیری پیری سو س کو اپنے حساب سے سپائسی بنانے کے لئے کشمیری لال مرچوں کی تعداد کم یا زیادہ کر لیں)
گارلِک بریڈ بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مکھن، نمک اور لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک بریڈ سلائس لیں اورتکون کی شکل میں کاٹ لیں۔
پھر بریڈ سلائسوں پر پگھلا ہوا مکھن لگائیں اور اس پر پارسلے چھڑک دیں۔
اب پہلے سے گرم اوون میں 180کے ٹمپریچر پر سات سے آٹھ منٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔
اسمبلنگ:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق KK&N's Combo Wings تیار کر لیں۔
اب ایک پلیٹر میں Combo Wings رکھیں اوران پر پیری پیری سوس ڈال دیں۔
بیک کی ہوئی تازہ گارلِک بریڈ کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *