Spice up your weekend by making this lip smacking Peri Peri Chicken Raratha Roll Recipe at home. A complete meal to tempt your family at lunch, which is even simpler to make. Do try this peri peri paratha roll recipe and share your feedback with us. ...
Read More
Spice up your weekend by making this lip smacking Peri Peri Chicken Raratha Roll Recipe at home. A complete meal to tempt your family at lunch, which is even simpler to make. Do try this peri peri paratha roll recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients fo peri peri sauce
  • 10-12 Kashmiri chilies
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 3 cloves Garlic
  • 1 tbsp Coriander fresh
  • 1 tbsp Mustard paste
  • 1 cup Vinegar
  • 1/4 cup Oil
  • 1/2 tsp Citric acid
  • 2 tbsp Lemon juice
  • Salt to taste
  • Ingredients for chicken marination:
  • 4 Chicken fillets
  • 2 tbsp Oil
  • 3 tbsp Peri peri sauce
  • 1 tbsp Soy sauce
  • 2 tbsp Worcestershire sauce
  • 1/2 tsp Black pepper
  • Ingredients for assembling:
  • Parathas as required
  • Salad leaves as required
  • Onion slices as required
  • Tomatoes as required
  • Cucumbers as required
  • Directions for peri peri sauce:
  • In a pan add vinegar, Kashmiri chilies and boil for a minute. Keep aside.
  • Then in a blender add vinegar, chilies, garlic, coriander, mustard paste, oil, lemon juice, red chili flakes,
  • citric acid and salt.
  • Blend until you get a smooth paste. Your sauce is ready.
  • Directions for chicken marination:
  • In a bowl add chicken fillets, peri peri sauce, oil, soy sauce, Worcestershire sauce and black pepper.
  • Marinate for 15 to 20 minutes, and then grill it from both sides for 6 minutes each.
  • Then cut chicken into strips and set aside.
  • Assembling:
  • Take paratha, place salad leaves, chicken strips along with onion, tomatoes and cucumber.
  • Then drizzle peri peri sauce on top and roll it.
  • Your tasty peri peri chicken paratha rolls are ready to serve.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

3-4

پیری پیری سوس بنانے کے اجزاء:
کشمیری مرچیں 10-12عدد
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
لہسن کی جویں 3عدد
تازہ دھنیا 1کھانے کا چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سرکہ 1کپ
کھانے کا تیل آدھا کپ
ٹاٹری آدھا چائے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چکن میرینیشن کے اجزاء:
چکن فلٹس 4عدد
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
پیری پیری سو س 3کھانے کے چمچ
سویا سو س 1کھانے کا چمچ
ووسٹر شائر سوس 2کھانے کے چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
اسمبلنگ کے اجزاء:
پراٹھا حسبِ ضرورت
سلاد پتا حسبِ ضرورت
ٹماٹر حسبِ ضرورت
کھیرا حسبِ ضرورت

پیری پیری سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں سرکہ اور کشمیری مرچیں ڈال کر ابا ل لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک بلینڈر میں سرکہ، مرچیں، لہسن، دھنیا، مسٹرڈ پیسٹ، کھانے کا تیل، لیموں کا رس، کٹی لال مرچیں ٹاٹری اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں، سوس تیار ہے۔
چکن میرینیشن بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں چکن فلٹس، پیری پیری سوس، کھانے کا تیل، سویا سوس، ووسٹر شائر سوس اور کالی مرچ ڈال کر پندرہ سے بیس میرینیٹ کرلیں۔
اب دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح چھ منٹگرِل کر لیں۔
پھر چکن کو ٹکروں میں کاٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
اسمبلنگ:
ایک پراٹھا لے کر اس پر سلاد پتا، چکن سٹرِپس، پیاز، ٹماٹر اور کھیرا رکھیں۔
اب اس پر پیری پیری سوس ڈال کر رول کر لیں۔
مزیدار پیری پیری پراٹھا رول تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *