Recipes

More

Peri-Peri Chicken Cheese Box Patties Recipe

Peri-Peri Chicken Cheese Box Patties Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Peri-Peri Chicken Cheese Box Patties are a crispy and delicious Iftar treat. These are super easy to make you can store them for later use. Try out these easy-to-make Peri-Peri Chicken Cheese Box Patties and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Puree:
Ingredients for Peri Peri Chicken Preparation:
Ingredients for Peri Peri Cheese Box Patties:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass jar add red chilies, dried red chilies, garlic cloves, water, onion and blend well into puree. Set aside.

2 .
In a pan heat oil and add puree, cook for 2-3 minutes. Add paprika, garlic powder, black pepper, cumin powder, salt and cook for another 2-3 minutes.

3 .
Add chicken and cook for 1-2 minutes. Your Peri peri Chicken is ready. Set aside.

4 .
Take a samosa patti and brush flour mixture on it in the center. Place another samosa patti on it perpendicularly.

5 .
Add chicken and mozzarella cheese in the center. Wrap the samosa patti in box patty shape.

6 .
Coat the box patties in beaten eggs and bread crumbs. Put them in an airtight bag. These can be frozen for up to 3 weeks

7 .
Deep fry these box patties until crispy and golden brown.

8 .
Your Peri-Peri Chicken Cheese Box Patties are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پیوری بنانے کے لئے ایک گلاس جار میں سرخ مرچ، سوکھی لال مرچ، لہسن کی جویں، پانی اورپیاز ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔

2 .
پیری پیری چکنبنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیوری ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پیپریکا، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ، زیرہ پاؤڈر اور نمک ڈال کر مزیددو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب ا س میں چکنڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ پیری پیری چکن تیار ہے۔

4 .
سموسہپٹی لے کر اس کے درمیان فلار مکسچر لگائیں اور اس پر ایک اور سموسے کی پٹی رکھ دیں۔

5 .
اب اس کے درمیان چکن اورموزریلا چیز رکھ کر سموسہ پیٹی کو باکس پیٹی کی شکل میں لپیٹ دیں۔

6 .
باکس پیٹیز پر انڈہ لگا کر بریڈکرمز میں اچھی طرح کوٹ کر لیں۔

7 .
اب باکس پیٹیز کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار پیری پیری چکن چیز باکس پیٹیز تیار ہیں۔

Recipe Tips