Peri Peri Chicken Burger Recipe | SooperChef

  • VIEWS
    330

Research Content

Peri peri chicken burger is your perfect pick for weekend. Spicy loaded chicken burger with homemade peri peri sauce is ultimate treat for spicy food lovers. Give this peri peri chicken burger recipe a try and share your feedback with us.

Peri Peri Chicken Burger
Ingredients for peri peri sauce:
Red bell pepper (cubes) 1 cup
Red chilies 7-10
Garlic cloves 5-7
Paprika powder 1 tsp
Lemon juice 1 ½ tbsp
Salt to taste
White pepper 1 tsp
Onion powder 1 tbsp
Vinegar 4 tbsp
Thyme dry 1 tsp
Oil 1/4 cup
Ingredients for chicken marination:
Chicken breast (boneless) 3
Peri peri sauce 5 tbsp
Salt to taste
Paprika powder 1/2 tsp
Ingredients for peri peri pickled sauce:
Mayonnaise 1/2 cup
Cream 2 tbsp
Peri peri sauce 4 tbsp
Jalapeno (pickled) chopped 1 tbsp
Olives (pickled) chopped 1 tbsp
Assembling:
Lettuce leaves as required
Tomato slices as required
Cheese slices as required
Onion rings as required
Garlic mayo as required
Peri peri sauce as required
Directions for peri peri sauce:
In a blender add bell pepper, red chilies, garlic cloves, paprika, lemon juice, white pepper, onion powder, vinegar, thyme and oil.
Blend until you get a smooth paste. Your peri peri sauce is ready. Set aside.
Directions for chicken marination:
In a bowl add chicken fillets, peri peri sauce, salt and paprika powder.
Mix it well and marinate your chicken fillets for 30 to 40 minutes.
Heat a grill pan, grease with oil and place marinated chicken fillets on it.
Grill each side for about 4 minutes at least. Once fillets are cooked set aside.
Directions for peri peri pickled sauce:
In a bowl add cream, mayonnaise, peri peri sauce, jalapenos and olives.
Mix them until well combined. Your sauce is ready, set aside.
Assembling:
Take two halves of bun, spread garlic mayo sauce on them.
Top them with lettuce leaf, tomato slice, chicken fillet, cheese slice and onion ring.
Drizzle peri peri pickled sauce on top and cover it with bun.
Serve hot with fries and enjoy your tasty peri peri chicken burger.
Preparation time: 30 minutes
Cooking time: 10 minutes
Serving: 3

پیری پیری چکن برگر ریسپی
پیری پیری سوس کے اجزا:
سرخ شملا مرچ 1کپ
سرخ مرچیں 07-10عدد
لہسن کی جویں 5-7عدد
پیپریکا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1.5کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
پیاز پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
سرکہ 4کھانے کے چمچ
خشک تھائم 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
چکن مرینیشن کے اجزاء:
چکن بریسٹ 3عدد
پیری پیری سوس 5کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
پیپریکا پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
پیری پیری سوس کے اجزاء:
مایونیز آدھا کپ
کریم 2کھانے کے چمچ
پیری پیری سو س 4کھانے کے چمچ
جیلپینو 1کھانے کا چمچ
کالا زیتون 1کھانے کا چمچ
اسمبلنگ:
سلاد پتا حسبِ ضرورت
ٹماٹر سلائس حسبِ ضرورت
چیز سلائس حسبِ ضرورت
پیاز حسبِ ضرورت
گارلِک مایو حسبِ ضرورت
پیری پیری سوس حسبِ ضرورت
پیری پیری سوس ترکیب:
ایک بلینڈر میں شملا مرچ، لہسن کی جویں، پیپریکا، لیموں کا رس، سفید مرچ، پیاز پاؤڈر، سرکہ، تھائم اور کھانے کا تیل ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں، پیری پیری سوس تیار ہے۔
چکن میرینیشن ترکیب: ایک باؤل میں چکن فلٹس، پیری پیری سوس، نمک اور پیپریکا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس سے چالیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔ اب ایک گرِل پین کو گرم کرکے آئل سے گریس کر لیں اور اس پر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو ہر سائیڈ سے چار منٹ گرِل کر لیں۔
پیری پیری پِکلڈ سوس ترکیب:
ایک باؤل میں کریم، مایونیز، پیری پیری سوس، جیلپینو اور کالا زیتون ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
دو برگر بن لے کر ان پر گارلِک مایو سوس لگائیں۔
اب اس پر سلاد پتا، ٹماٹر سلائس، چکن فلٹ، چیز سلائس اور پیاز رکھیں۔
پھر اس پر پیری پیری پِکلڈ سوس ڈال کر دوسرے برگر بن سے ڈھک دیں۔
مزیدار برگر تیار ہے گرم گرم فرائز کے ساتھ سرو کریں۔
تیاری کا وقت: 30منٹ
پکانے کا وقت: 10منٹ
افراد: 3عدد

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again