Peri Peri Chicken Burger Recipe | SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3
  • VIEWS
    501

Research Content

Peri peri chicken burger is your perfect pick for weekend. Spicy loaded chicken burger with homemade peri peri sauce is ultimate treat for spicy food lovers. Give this peri peri chicken burger recipe a try and share your feedback with us.


Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a blender add bell pepper, red chilies, garlic cloves, paprika, lemon juice, white pepper, onion powder, vinegar, thyme, oil and Blend until you get a smooth paste. Your peri peri sauce is ready. Set aside.

Step 2
In a bowl add chicken fillets, peri peri sauce, salt, paprika powder and Mix it well and marinate your chicken fillets for 30 to 40 minutes.

Step 3
Heat a grill pan, grease with oil and place marinated chicken fillets on it. Grill each side for about 4 minutes at least. Once fillets are cooked set aside.

Step 4
In a bowl add cream, mayonnaise, peri peri sauce, jalapenos, olives and Mix them until well combined. Your sauce is ready, set aside.

Step 5
ake two halves of bun, spread garlic mayo sauce on them. Top them with lettuce leaf, tomato slice, chicken fillet, cheese slice and onion ring. Drizzle peri peri pickled sauce on top and cover it with bun.

Step 6
Serve hot with fries and enjoy your tasty peri peri chicken burger.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک بلینڈر میں شملا مرچ، لہسن کی جویں، پیپریکا، لیموں کا رس، سفید مرچ، پیاز پاؤڈر، سرکہ، تھائم اور کھانے کا تیل ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں، پیری پیری سوس تیار ہے۔

Step 2
ایک باؤل میں چکن فلٹس، پیری پیری سوس، نمک اور پیپریکا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کر لیں اور تیس سے چالیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

Step 3
اب ایک گرِل پین کو گرم کرکے آئل سے گریس کر لیں اور اس پر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو ہر سائیڈ سے چار منٹ گرِل کر لیں۔

Step 4
ایک باؤل میں کریم، مایونیز، پیری پیری سوس، جیلپینو اور کالا زیتون ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، سوس تیار ہے۔

Step 5
دو برگر بن لے کر ان پر گارلِک مایو سوس لگائیں۔اب اس پر سلاد پتا، ٹماٹر سلائس، چکن فلٹ، چیز سلائس اور پیاز رکھیں۔پھر اس پر پیری پیری پِکلڈ سوس ڈال کر دوسرے برگر بن سے ڈھک دیں۔

Step 6
مزیدار پیری پیر ی برگر تیار ہے گرم گرم فرائز کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW