Peri Peri Bread Roll Ups Recipe

  • SERVING
    10 People
  • VIEWS
    587

Research Content

Peri Peri Bread Roll Ups is one lip-smacking recipe you won’t regret trying. Enhance the flavor of roll ups by mixing peri peri sauce in your filling. Add cherry on top by coating Kurkure on your basic bread roll ups and give it a punch of crunch and spice. Peri peri bread roll a iftar recipe worth trying.

Peri Peri Rolls
Ingredients for peri peri sauce:
Kashmiri chilies 10-12
Red chili flakes 1 tbsp
Garlic cloves 3
Coriander fresh 2-3 tbsp
Mustard paste 1 tbsp
Vinegar 1 cup
Oil 1/4 cup
Citric acid 1/2 tsp
Salt to taste
Ingredients for filling:
Kurkure crumbs as required
Chicken mince 1 cup
Peri peri sauce 3 tbsp
Mushroom (chopped) 1/4 cup
Sweet corn 1/4 cup
Bread slices as required
Egg (beaten) as required
Flour as required
Direction for peri peri sauce:
In a pan add vinegar, Kashmiri chilies and boil it for one minute.
In a blender add boiled chilies, garlic, coriander, mustard paste, vinegar, oil, citric acid and salt.
Blend until you get a smooth paste. Your peri peri sauce is ready. Set aside.
Directions for filling:
In a pan heat oil, add chicken mince and cook for 3 to 4 minutes.
Then add peri peri sauce and cook for another 4 to 5 minutes.
Lastly add mushroom, corn, mix it well and cook for about 1 to 2 minutes.
Take mixture off from stove, its ready. Let it cool down.
Assembling:
In a chopper add Kurkure and chop until you get fine crumbs. Set aside.
Take bread slice, cut edges, roll it out with a rolling pin and brush with water.
Add prepared peri peri filling on one side and roll it down giving it a cylinder shape.
Coat the rolls in flour; then dip in egg and lastly crumb it with crushed Kurkure.
Heat oil in a pan and fry these roll until light golden brown.
Tasty and spicy peri peri rolls are ready to serve.
Preparation time: 15-20 minutes
Cooking time: 25-30 minutes
Serving: 4-5 persons

پیری پیری بریڈ رولز ریسپی
پیری پیری سوس بنانے کے اجزاء:
کشمیری مرچیں 10-12عدد
کٹی لا مرچ 1کھانے کا چمچ
لونگ 3عدد
تازہ دھنیا 2-3کھانے کے چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سرکہ 1کپ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
سٹرِک ایسڈ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
فلنگ بنانے کے اجزاء:
Kurkure crumbs حسبِ ضرورت
چکن قیمہ 1کپ
پیری پیری سوس 3کھانے کے چمچ
مشرو م 1چوتھائی کپ
سویٹ کارن 1چوتھائی کپ
بریڈ سلائس حسبِ ضرورت
پھینٹے ہوئے انڈے حسبِ ضرورت
میدہ حسبِ ضرورت
پیری پیری سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں سرکہ اور کشمیری مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
اب ایک بلینڈر میں ابلی ہوئی مرچیں، لہسن، دھنیا، مسٹرڈ پیسٹ، سرکہ، کھانے کا تیل، سٹرِک ایسڈ اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، پیری پیری سوس تیار ہے۔
فلنگ بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ ڈالیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔
اب اس میں پیری پیری سوس ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں مشروم اور کارن ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ایک سے دو منٹ پکائیں، فلنگ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک چوپر میں کُرکُر ے ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
اب بریڈ سلائس لے کر اس کے کنارے کاٹ لیں اور بیلنے سے بیل کر اس پر پانی لگائیں۔
پھر اس کی ایک سائیڈ پر پیری پیری فلنگ پھیلائیں اور سیلینڈرکی شکل میں رول کر لیں۔
اب ان رولز کو میدہ میں کوٹ کریں اور انڈے میں ڈِپ کرکے کٹے ہوئے کُرکُروں میں کوٹ کریں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے رولز کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 4-5

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social
  • Social