Make ultra thick and creamy Peanut Butter, Almond Butter and Walnut Butter now at home. Now you can shake up these Homemade Butter at the time of your craving and enjoy the warmth of the flavors. Give try and share your feedback. ...
Read More
Make ultra thick and creamy Peanut Butter, Almond Butter and Walnut Butter now at home. Now you can shake up these Homemade Butter at the time of your craving and enjoy the warmth of the flavors. Give try and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients for Peanut Butter:
  • 3 cups Peanuts
  • 3 tbsp Honey
  • 1/2 tsp salt
  • 3 tbsp Coconut Oil
  • Ingredients for Almond Coconut Butter:
  • 2 cup Almonds
  • 1/2 cup Coconut flakes
  • 1 tbsp Cinnamon powder
  • Rock salt to taste
  • Ingredients for Chocolate Walnut Butter:
  • 4 cup Walnuts
  • 1/2 cup Coco powder
  • 1/2 cup Icing sugar
  • Directions for Peanut Butter:
  • Spread peanuts in a baking tray. Pour honey and sprinkle rock salt on top.
  • Mix until all peanuts are completely coated with honey.
  • Bake in a preheated oven at 180 degree for 5 to 6 minutes only. Set aside.
  • In a chopper add peanuts, coconut oil and chop until well combined.
  • Peanut butter is ready, keep in an airtight jar for up to 3 months.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 5 minutes
  • Directions for Almond Coconut Butter:
  • Spread almonds and coconut flakes in a baking tray.
  • Bake in a preheated oven at 180 degree for 5 to 6 minutes only. Set aside.
  • In a chopper add baked almonds, coconut flakes, cinnamon powder and salt.
  • Chop until well combined and your almond coconut butter is ready.
  • Keep in an airtight jar for up to 3 months.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 5 minutes
  • Directions for Chocolate Walnut Butter:
  • Spread walnuts in a baking tray and bake in a preheated oven at 180 degree for 5 to 6 minutes only. Set aside.
  • In a chopper add walnuts, coco powder, icing sugar and chop until well combined.
  • Keep in an airtight jar for up to 3 months.
  • Preparation time: 15 minutes
  • Cooking time: 5 minutes

پینٹ بٹر کے اجزاء:
مونگ پھلی 3کپ
شہد 3کھانے کے چمچ
نمک آدھا چائے کا چمچ
ناریل کا تیل 3کھانے کے چمچ
بادام مونگ پھلی مکھن کے اجزاء:
بادام 2کپ
مونگ پھلی آدھا کپ
دارچینی پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
چوکلیٹ والنٹ بٹر کے اجزاء:
اخروٹ 4کپ
کوکوا پاؤڈر آدھا کپ
آئسنگ شوگر آدھا کپ

پینٹ بٹر بنانے کی ترکیب:
مونگ پھلی کو بیکنگ ٹرے میں پھیلاکر اس پر شہد اور نمک چھڑک کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب پہلے سے گرم اوون میں 180کے ٹمپریچر پر پانچ سے چھ منٹ کے لئے بیک کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک چوپر میں مونگ پھلی ناریل کا تیل ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
تیار ی کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 5منٹ
بادام مونگ پھلی مکھن ترکیب:
باداموں اور مونگ پھلی کو بیکنگ ٹرے میں پھیلائیں۔
اب پہلے سے گرم اوون میں 180کے ٹمپریچر پر پانچ سے چھ منٹ کے لئے بیک کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک چوپر میں بیک کئے ہوئے بادام، مونگ پھلی، دار چینی پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
تیار ی کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 5منٹ
چوکلیٹ والنٹ بٹر ترکیب:
اخروٹوں کو بیکنک ٹرے میں پھیلائیں اور پہلے سے گرم اوون میں 180کے ٹمپریچر پر پانچ سے چھ منٹ کے لئے بیک کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک چوپر میں اخروٹ، کوکوا پاؤڈر اور آئسنگ شوگر ڈال کراچھی طرح چوپ کر لیں۔
تیار ی کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 5منٹ

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *