Patakha Chicken Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Patakha Chicken a Nathiya Gali traditional recipe which is loaded with so many spices. A perfect treat for people who love spicy food. Try this super easy and super spicy Patakha chicken recipe and let us know your thoughts on this.
You can find more similar recipes like Lahori Chargha Recipe on SooperChef.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take your whole chicken and place deep cuts on it. Set aside.

2 .
In a bowl mix red chili flakes, paprika powder, salt, garam masala, coriander powder, black pepper, hot sauce, mustard paste, vinegar, lemon juice, oil, flour, food color, ginger garlic paste and make a paste.

3 .
Apply this paste on your chicken and marinate it for at least 3 hours by keeping in refrigerator.

4 .
Take another bowl mix water, honey, vinegar, paprika powder, garlic, chili flakes and salt in it.

5 .
Pour this mixture in a pan and bring it to boil. Then add corn flour slurry and cook for 2 to 3 minutes until you get your desired thickness by mixing continuously. Your sauce is ready.

6 .
Heat oil in a deep pan and fry your marinated chicken in it for 15 to 20 minutes on medium low flame or until your chicken in fully cooked.

7 .
Serve your spicy patakha chicken with prepared sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ثابت چکن لے کر اس پر کٹ لگائیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں کٹی لال مرچیں، پیپریکا پاؤڈر، نمک، گرم مصالحہ، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، ہاٹ سوس، مسٹرڈ پیسٹ،سرکہ،لیموں کا رس، کھانے کا تیل، میدہ، کھانے کا رنگ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پیسٹ بنا لیں۔

3 .
پھر ثابت چکن کو اس پیسٹ میں میرینیٹ کرلیں اور تین گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

4 .
اب ایک دوسرے باؤل میں پانی، شہد، سرکہ، پیپریکا پاؤڈر، لہسن، کٹی لال مرچیں اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

5 .
پھر اس مکسچر کو پین میں ڈالیں اور ابلنے کے لئے رکھ دیں۔ اب اس میں کارن فلار اور پانی مکسچر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں، سوس تیار ہے۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو پندرہ سے بیس منٹ درمیانی ہلکی آنچ پر فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدارپٹا خہ چکن تیار ہے۔

RECIPE REVIEWS

Avarage Rating: ( 5 )
Total Reviews:(02)
  • Comment

    fsdfsdfdsf

    sdsdfsdfds rfdsf sd fdsf

    • 5 / 5

LEAVE A REVIEW