We brought an amazing way to make Paratha Sandwich Recipe at home. Paratha Sandwich is a delicious combination to try in Ramzan. Please try and don't forget to share your feedback. ...
Read More
We brought an amazing way to make Paratha Sandwich Recipe at home. Paratha Sandwich is a delicious combination to try in Ramzan. Please try and don't forget to share your feedback.
Less Content
  • Paratha Sandwich
  • Ingredients for Paratha:
  • Flour 500g
  • Ghee 1 tsp
  • Salt 1 tsp
  • Ingredients for filling:
  • 500 gm Chicken mince (filling)
  • 2 tbsp Green chilli (chopped)
  • Tomato (chopped) 1
  • Onion (chopped) 1 cup
  • Ginger garlic paste 1 tsp
  • Red chilli flakes 1 tbsp
  • Black pepper 1 tsp
  • Capsicum 1 cup
  • Cumin seed 1 tsp
  • Coriander powder 1 tsp
  • Fresh coriander 1/2 cup
  • Mayonnaise 3 tbsp
  • Chili garlic sauce 3 tbsp
  • Ingredients for sauce:
  • Mayonnaise 1 cup
  • Mustered paste 2 tbsp
  • Salt to taste
  • Black pepper 1/2 tsp
  • Mozzarella cheese as required
  • Cheddar cheese as required
  • Directions for filling:
  • Heat oil in pan then add ginger garlic paste, tomatoes and sauté for a minute.
  • Add chicken mince, salt, red chili flakes, black pepper and cook for 3 to 5 minutes.
  • Then add onion, capsicum, green chilies, mayonnaise, chili garlic sauce and cook for another minute.
  • Directions for paratha:
  • In a bowl add flour, salt, oil; add water gradually and knead dough.
  • Make small balls of dough and roll it out.
  • Heat a flat pan, place rolled paratha on it, cook from one side and set aside.
  • Now spread mustard sauce on cooked side, sprinkle cheese and top with cooked filling.
  • Add olives, bbq sauce, cheese on top and cover with another half cooked paratha.
  • Pour oil on the pan and cooked paratha from both sides properly until it will become golden brown.
  • Your tasty paratha sandwich is ready to serve.
  • Preparation time: 15minutes
  • Cooking time: 15 minutes
  • Serving: 3-4 persons

پراٹھا سینڈوچ ریسپی
پراٹھا سینڈوچ بنانے کے اجزاء:
میدہ 500گرام
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
نمک 1چائے کا چمچ
چکن قیمہ 500گرام
ٹماٹر 1عدد
پیاز 1عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
شملا مرچ 1کپ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
تازہ دھنیا آدھا کپ
مایونیز 3کھانے کے چمچ
چِلی گارلک سوس 3کھانے کے چمچ
سوس فلنگ کے لئے
مایونیز 1کپ
مسٹرڈ پیسٹ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
موزریلا چیز حسبِ ضرورت
چیڈر چیز حسبِ ضرورت
فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ٹماٹر ڈال کر بھون لیں۔
اب اس میں چکن قیمہ اور مصالحے ڈال کر تین سے پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں پیاز، شملا مرچ، سبز مرچیں، مایونیز اور چِلی گارلِک سوس ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔
پراٹھا بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل اور تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔
اب ڈو کے چھوٹے پیڑے بنا کر بیل لیں۔
پھر ایک توے کو گرم کر کے اس پر پراٹھا ڈالیں اور ایک سائیڈ سے پکا کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر پراٹھے کی پکی ہوئی سائیڈ پر مسٹرڈ سوس پھیلائیں اور پکی ہوئی فلنگ پر چیز چھڑکیں۔
پھر اس میں کالا زیتون، باربی کیو سوس ڈالیں اور اس پر چیز چھڑکیں۔
اب اس پر دوسرا پراٹھا رکھ کر ڈھک دیں۔
پھر ایک پین میں آئل ڈالیں اور دونوں سائیڈوں سے پراٹھا اچھی طرح پکا لیں جب تک گولڈن براؤن ہوجائے۔
مزیدار پراٹھا سینڈوچ تیارہے۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 15منٹ
افراد: 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *