Recipes

More

Panjiri Recipe | Winter Special Recipe

Panjiri Recipe | Winter Special Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Panjiri is a healthy and nutritious addition to our daily meals. Delicious in taste and beneficial for health, this recipe is the crux of Pakistani and Indian Cuisine. Try out this Panjiri today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat ghee and add gum. Roast until it starts to bubble. Take off flame and set aside.

2 .
In the pan heat ghee and add fox nuts. Roast until they get crispy. Set aside.

3 .
In a pan heat ghee and roast almonds, walnuts, cashew nuts, melon seeds, pistachios and roast until fragrant.

4 .
Now add desiccated coconut and roast for 4-5 mins. Set aside.

5 .
In the pan heat semolina and cook until fragrant. Add ghee and roast until it turns brown. Set aside.

6 .
In the pan heat ghee and add raisins and roast until starts to bubble. Set aside.

7 .
Add roasted gum, roasted fox nuts in a grinder and grind them well. Take them out and set aside.

8 .
In the grinder add roasted almonds, cashew nuts, melon seeds, pistachios, and desiccated coconut, and grind them well. Take them out set aside.

9 .
In a bowl add roasted semolina, ground gum and fox nuts, ground nuts, leftover roasted nuts, roasted raisins, icing sugar and mix well. Your Panjiri is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں گوند ڈالیں اور بلبلے آنے تک روسٹ کر لیں۔

2 .
ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں پھول مکھانا ڈالیں اور کرسپی ہونے تک روسٹ کر لیں۔

3 .
ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں بادام، اخروٹ، کاجو، خربوزے کے بیج اور پستہڈال کر خوشبودار ہونے تک روسٹ کر لیں۔

4 .
اب اس میں خشک ناریل ڈال کر چار سے پانچ منٹ روسٹ کر لیں۔

5 .
پھر ایک پین میں سوجی گرم کرکے خوشبودار ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں گھی ڈال کر براؤن ہونے تک روسٹ کر لیں۔

6 .
اب ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں کشمش ڈال کر بلبلے آنے تک روسٹ کر لیں۔

7 .
پھرایک گرائنڈر میں روسٹ کئے ہوئے پھول مکھانے ڈال کر اچھی طرح گرائنڈ کر لیں اور نکال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اب گرائنڈر میں روسٹ کئے ہوئے بادام، کاجو، خربوزے کے بیج، پستے اور خشک ناریل ڈال کر اچھی طرح گرائنڈ کر لیں اور نکا ل کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

9 .
پھر ایک باؤل میں روسٹ کی ہوئی سوجی ،گوند، پھول مکھانے، بچے ہوئے خشک میوے، کشمش اور آئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ پنجیری تیار ہے۔

Recipe Tips