Here comes a healthy Panjeeri Recipe to keep you warm naturally in this weather. Try out this Panjeer Recipe and Share your thoughts with us. ...
Read More
Here comes a healthy Panjeeri Recipe to keep you warm naturally in this weather. Try out this Panjeer Recipe and Share your thoughts with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 100g Gum
  • 50g Fox nuts
  • 50g Raisins
  • 50g coconut kernel
  • 50g cashew
  • 50g Almonds
  • 50g Walnut
  • 50g Pistachio
  • 1 cup Desi Ghee
  • 3/4 cup sugar
  • 1 tsp Cardamom
  • 1 & 1/2 cup Semolina
  • 50g Melon Seeds
  • Directions:
  • In a pan heat ghee, add gum and roast until double i size and golden brown in color.
  • Take it out and keep it aside.
  • Add and toast fox nuts until light brown. Keep it aside.
  • Toast Raisins, cashew nuts, walnut, coconut kernel, pistachio one by one and keep all aside.
  • Heat ghee in a pan, add semolina, cardamom powder and cook on a medium low heat until golden brown. let it cook.
  • Blend gum, fox nut, and all dry fruits well in a blender.
  • In a bowl roast semolina sugar, raisins and mix everything well.
  • Store it in a air-tight jar.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
گوند 100g
پھول مکھانے 50g
کشمش 50g
کوکو نٹ 50g
کاجو 50g
بادام 50g
اخروٹ 50g
پستہ 50g
دیسی گھی 1کپ
چینی 3چوتھائی کپ
الائچی 1چائے کا چمچ
سوجی 1اور آدھا کپ
خربوزے کے بیج 50g

ترکیب:
ایک باؤل میں گھی اور گوند ٹوسٹ کریں۔
اب الگ الگ پین میں پھول مکھانے، کاجو، کوکونٹ اور کشمش ٹوسٹ کریں۔
پھر ایک پین میں گھی ڈال کر اس میں اخروٹ، بادام اور پستہ ڈال کرٹوسٹ کر لیں۔
اب ایک دوسرے پین میں گھی، سوجی اور الائچی پاؤڈر ڈال کردرمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں ۔
گراؤنڈڈ مکسچر ترکیب:
ایک بلینڈر میں پھول مکھانے اور اخروٹ،بادام،پستہ کا مکسچر،کاجو، گوند اور کوکونٹ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں تیار کی ہوئی سوجی،چینی ، گراؤنڈڈ مکسچر ،کشمش اور چاروں مغز ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *